Viktor Hovland drar på med den lånade drivern som funkat så väl för honom under veckan. Bild: Getty Images

PGA-touren

Felfri Hovland på väg mot ny titel

Nio birdies och nio par. Viktor Hovland hade en hyfsad dag på jobbet.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-07

Norrmannen Viktor Hovland är försvarande mästare i World Wide Technology Championship på Mayakoba vid Playa del Carmen i Mexiko. Och han har bäddat väl för en ny seger.
På lördagen gjorde han birdie på hälften av hålen och par på resten av de 18 hålen. 62 slag, den lägsta score han haft på PGA-touren, nio under par för dagen och ledning med två slag inför sista dagen.
Viktor Hovland är –19 totalt, Talor Gooch –17 och trean Justin Thomas –16. Gooch och Thomas gick ”bara” åtta (63) respektive sju (64) under par.
– Det var kul i dag. Jag fick ju en bra start med tre birdies de fyra första hålen och det var trevligt att få spela en av de där ronderna där man liksom bara fortsätter på samma sätt hela dagen, i stället för att kanske sakta av mot slutet där det, ärligt talat, finns några tuffa hål, sa Viktor Hovland till media efteråt.
Hovland som fick sin driver knäckt av Danny Lee i ett farttest på driving rangen före tävlingen har spelat tre ronder med en driver han lånat av James Hahn, en likadan modell som han själv använder men med ett en tum kortare skaft. Tourens servicebilar tar sig inte till Mayakoba så Hovland var tvungen att hitta en lösning. Den har fungerat. Han har träffat nästan varenda fairway under veckan.
– På den här banan är det perfekt för jag kan gå upp på de här tajta hålen och veta att bollen kommer att gå ganska rakt om jag bara slår ner på den en liten bit. Det har varit fantastiskt, sa Hovland.
I ledarbollen på söndagen får Hovland alltså med sig Talor Gooch, som precis som Hovland spelat collegegolf på Oklahoma State, och Justin Thomas.
29-årige Gooch hade lördagens näst bästa score och ska försöka spela hem sin första titel på PGA-touren.
– Det är det här man spelar för. Det här är den högsta nivån, ledarboll på söndagen och att få göra det med två av de bästa i världen just nu, två Ryder Cup-spelare, det är vad det handlar om, sa Gooch.

Alex Norén (69–67–68) är –9 totalt och liggr på en delad 25:e plats.
Henrik Norlander (70–66–69) är D37, ett slag efter Norén.

Klicka på bilden för fullständig ledartavla.


Text: Bo Steffensen • 2021-11-07
TournyttMayakobaPGA-tourenTournyttViktor Hovland
Scroll to Top