Jesper Kennegård är 40:e på den totala rankingen inför Rolex Challenge Tour Grand Final. Foto: Getty Images.

Svensktrion jagar korten på Mallorca

Jesper Kennegård, Henric Sturehed och Jesper Svensson tar rygg på ledande Kofstad och Nemecz.

Text: Axel Bridal • 2021-11-04 Uppdaterad 2021-11-04

Jesper Kennegård, Henric Sturehed och Jesper Svensson fick en lovande start på Challengetour-finalen. Den svenska trion delar sjundeplatsen på tre under par, och har tre slag upp till ledande Espen Kofstad och Lukas Nemecz.

Jesper Kennegård låg två under par inför det tolfte hålet men gjorde sen en dubbelbogey. Dock höll han huvudet högt och återhämtade sig efter hål 12 med tre raka birdies. 

– Det var en stabil start och jag ser fram emot de tre kommande dagarna. Det skulle vara riktigt härligt att vinna den här veckan och säkra topp 20, säger Kennegård efter ronden med de 20 Europatour-kort som fördelas via rankingen i tankarna.

För Jens Dantorp, som är bäste svensk på den totala rankingen, lossnade spelet aldrig fullt ut och birdies följdes upp med bogeys, men på ett under par lever fortfarande drömmen om kortet till Europatouren i allra högsta grad. Åtminstone om han klättrar uppåt i resultatlistan under de återstående 54 hålen på Mallorca och lyckas klämma in sig på en delad femteplats eller bättre, som kan räcka för att landa topp20 på rankingen – beroende på övriga fältets resultat.


Text: Axel Bridal • 2021-11-04
TournyttChallenge TourHenric SturehedJens DantorpJesper KennegårdJesper Svensson
Rulla till toppen