Kristoffer Broberg jagar en plats bland de 50 bästa på rankingen inför finalen i Dubai. Foto: Getty Images.

Tournytt

Puttningen bromsade Broberg

Tappade mark på ledartavlan efter två raka treputtar

Text: Axel Bridal • 2021-11-04

Innan spelarna ger sig av till Dubai för de två sista tävlingarna på schemat väntar ett hårt slag om rankingpoängen under veckans stopp på Dom Pedro Victoria Golf Course, där italienaren Nino Bertasio är i ledning.

Bertasio sköt spektakulära 10 under par, nytt personbästa, och har hela fyra slags försprång till tvåan Adri Arnaus.

– Jag satte många puttar på de första nio och spelade riktigt bra på de andra nio. Birdie på de sista var en bonus, för idag var en annorlunda vind. Vanligtvis spelar vi i medvind, men idag var det in i vinden. Så det var klurigt, men är väldig nöjd över att avsluta med två raka birdies, sade en nöjd Bertasio direkt efter rundan.

En som hade det svårare att hantera den kluriga vinden på de två avslutande hålen var vinnaren av Dutch Open 2021, Kristoffer Broberg. Han placerade sig dåligt från tee på det 17:e hålet (par 5) och lyckades inte nå upp till green på varken det andra eller tredje slaget. Från foregreen treputtade han för en bogey.

Även på det 18:e hålet puttade Broberg bort sig. Trots birdieputt slutade det med en koppsnurr för par och tap in för bogey. Därmed tappade han två slag under de sista två hålen och slutade på två under par för dagen – samt intog en delad 23:e plats inför fredagens spel.

Övriga svenska placeringar:
Alexander Björk (d51, PAR)
Peter Hanson (d51, PAR)
Niklas Lemke (d65, PAR)
Marcus Kinhult (d51, PAR)
Sebastian Söderberg (d100, +5)


Text: Axel Bridal • 2021-11-04
TournyttEuropean TourKristoffer Broberg
Scroll to Top