Port Royal Golf Course har ett utsatt läge precis vid Atlantens kustlinje. Foto: Getty Images.

Kamp mot klockan för PGA Tour

Sista rundan på Bermuda tidigareläggs på grund av risk för åska och storm.

Text: Axel Bridal • 2021-10-31 Uppdaterad 2021-10-31

Det blir start från både första och tionde tee för att skynda på söndagens spel. Allt för att hinna runt innan stormen som med cirka 70 procent sannolikhet kommer att ta med sig regn, enligt väderprognoserna. Vinden beräknas att ligga på runt 14 meter per sekund. Den största oron är dock åskan som förväntas följa med regnet och vinden.

Detta medför att söndagens sändning på C More börjar 16:00, istället för 18:00 som tidigare var schemalagt.

Svenske debutanten och amatören Ludvig Åberg hade tyvärr en tung lördag och tappade mot startfältet efter att ha skjutit två över par för dagen. Åberg föll 33 placeringar och ligger nu på en delad 43:e plats inför söndagen, -4 för tävlingen.

I ensam ledning hittar vi återigen kanadensaren Taylor Pendrith som klättrade till 17 under par efter en superb rond under lördagen. Med sju birdies och en bogey kunde Pendrith signera en 65:a (-6) i sitt scorekort

– Jag kom inte hit för att endast spela golf, jag kom hit för att spela bra, riktigt bra golf. Och det gör jag just nu. Jag behöver bara en dag till som denna, sade Lee efter tredje varvet på Bermuda.

Angående sista dagen och det oväder som närmar sig är Pendrith tacksam över ledningen på tre slag.

– Det ser ut som att det kommer bli riktigt tufft imorgon. Det är skönt att ha en ledning på några slag, men allt kan hända. Det kommer att bli galet där ute.

På andra plats bakom Pendrith ligger Danny Lee. -14 för tävlingen, som sluter upp i ledarbollen tillsammans med Lucas Herbert, på -13.


Text: Axel Bridal • 2021-10-31
TournyttLudvig ÅbergPGA TourTaylor Pendrith
Rulla till toppen