Ludvig Åberg, som för närvarande rankas som världens tredje bästa herramatör. Foto: Getty Images.

Tournytt

Svenske amatören topp-10 inför helgen

Ludvig Åberg fortsätter att imponera under sin debut på PGA Tour.

Text: Axel Bridal • 2021-10-30 Uppdaterad 2021-10-30

Det ser ut att bli en lyckad ledighet från studierna på Texas Tech för Ludvig Åbergs del. 21-åringen från Eslöv följde upp öppningsvarvet på Bermuda med ytterligare en runda på tre under par. Inför helgen befinner han sig nu på en delad tiondeplats och totalt -6.

På lördag kväll (svensk tid) kommer Åberg att gå ut i den femte gruppen för att vinna ytterligare mark på ledartavlan.

I tätpositionen finner vi kanadensaren Taylor Pendrith på totalt elva under par, som hade en glödhet fredag med puttern där han rullade i nio birdies samt en eagle. Det makalösa scorekortet signerades till slut på tio under par

– Det kändes mycket enklare idag. Torsdagen var det värsta vädret jag någonsin spelat i, det handlade bara om överlevnad där ute. Andra ronden var en helt annan femma, sade Taylor Pendrith till PGA Tour.

Den inför tävlingen favorittippade Matt Fitzpatrick avancerar i fältet. Men trots en eagle och tre birdies under andra varvet har han ändå åtta slag upp till ledaren och behöver avsluta tävlingen extremt starkt om första vinsten på PGA Tour ska komma hans väg.

Tävlingens näst bäste svensk är David Lingmerth, som precis tog sig över kvalgränsen med en viktig birdie på 18:e hålet. Han går ut tidigt på lördagen ihop med fjolårets vinnare av Bermuda Championship, Brian Gay.

I och med Lingmerths lovande andrarond på fyra under par är två av fyra svenskar vidare till helgens spel. För Daniel Chopra och Richard Johnson slutade veckan på Bermuda med en missad kvalgräns och en ofrivilligt ledig helg. 


Text: Axel Bridal • 2021-10-30
TournyttDaniel ChopraDavid LingmerthLudvig ÅbergMatthew FitzpatrickPGA TourRichard S. Johnson
Scroll to Top