Ludvid Åberg pluggar till vardags på Texas Tech University och är trea på amatörernas världsranking. Foto: Getty Images.

Tournytt

Lovande PGA Tour-debut av Åberg

Amatören gick bäst av svenskarna under första speldagen på Bermuda.

Text: Eric Franzén • 2021-10-29 Uppdaterad 2021-10-29

Första speldagen av Butterfield Bermuda Championship blev en stundtals kaotisk historia som kantades av hårda vindar, piskande regn och spelavbrott. Tuffast hade spelarna som startade tidigt på dagen. 

– Det här är den starkaste vind jag någonsin har spelat i. Jag slog en grym på sjuan som gick strax under 225 meter. Jag tror att jag snittade på 270 meter under förra säsongen, vilket kan ge en fingervisning om hur kraftig vind det är där ute, konstaterade Matthew Fitzpatrick efter sin inledande rond på par.

Ludivg Åberg hade något mer tur med lottningen och gick ut senare under torsdagen. Inte för att amatören från Eslöv direkt möttes av ett helt vindstilla Port Royal GC. Åberg fick dock en riktigt fin start på sin debutrunda på PGA Tour och var fyra under par efter tolv spelade hål. Därefter föll 21-åringen tillbaka något med två raka bogeys innan spelet bröts för dagen på Åbergs 17:e hål. Torsdagen avrundades därmed på 17:e plats, vilket placerar Åberg fyra slag bakom amerikanska ledarduon Chad Ramy och Brandon Hagy.

Övriga svenska placeringar:
d63, +2, Daniel Chopra
d89, +4, David Lingmerth
D113, +6, Richard S Johnson 


Text: Eric Franzén • 2021-10-29
TournyttLudvig ÅbergMatthew FitzpatrickPGA Tour
Scroll to Top