Maria Fassi fångad under skymningen i årets Evian Masters. Foto: Getty Images.

Tournytt

Svenskan jagar Fassi i Dubais mörker

Lovande start av Jessica Karlsson i Dubai Moonlight Classic.

Text: Axel Bridal • 2021-10-28

Första kvällsrundan i det elupplysta mörkret på Emirates Golf Club är färdigspelad, där svenskan Jessica Karlsson jagar sin första seger på Ladies European Tour.

Och onsdagens sju birdies samt en bogey resulterade i att Karlsson, rankad 62:a på Race to Costa Sol, avverkade sitt första varv på 66 slag, sex under par. Hon går in i torsdagen spel med tre slag att hämta in på ledaren Maria Fassi – som stod för en imponerande 63:a. Anmärkningsvärt var att Fassi gick de sista nio hålen på 29 slag, med fem birdies och en eagle, och därmed tangera banrekordet.

Det är första gången mexikanskan Maria Fassi spelar under strålkastarljuset på Dubai Moonlight Classic, då hon vanligtvis hållet till i USA.
– Det är såklart alltid bra att vara under par, men det var ganska fläckfritt spel idag. Det är första gången jag spelar i mörker, men det var grymt! Jag älskade det. Jag tror att det bara var en tidsfråga till att jag fick ihop en sån här runda. Jag har jobbat hårt och det är skönt att se det gå vägen.

För tillfället är Maria Fassi med på reservlistan till LPGA-finalen i Florida som spelas i november. Jakten första vinsten på LPGA, kan dock förekommas med en vinst på Europatouren istället.

Näst bäste svenska är Caroline Hedwall på två under par. Hedwall är för närvarande 32:a på den totala rankingen när endast två tävlingar återstår innan finalen i Spanien den 25:e november.


Text: Axel Bridal • 2021-10-28
TournyttCaroline HedwallJessica KarlssonLadies European TourMaria Fassi
Scroll to Top