Amatören Ludvig Åberg gör två starter på PGA-touren under hösten. Bild: Getty Images

PGA-touren

Amatören Åberg gör debut på PGA-touren

Svenske amatören Ludvig Åberg peggar upp på Bermuda den här veckan.

Text: Bo Steffensen • 2021-10-26 Uppdaterad 2021-10-26

Ludvig Åberg, från Eslövs GK, går på Texas Tech University och är rankad trea i världen på amatörlistan.
Just nu befinner han sig på Bermuda där han för första gången ska pegga upp i en PGA-tourtävling – Bermuda Championship, som spelas på Port Royal GC i Southampton.
– Under en tävling i USA i somras åt jag lunch med en kille som kommer från en agentur. Jag sa att jag gärna skulle vilja ha mer erfarenhet på den stora scenen. En vecka senare ringde han och sa att jag kommit in i den här tävlingen, säger Ludvig Åberg i en intervju med Swedish Golf Team.
Under tisdagen ska Åberg spela in med Brendon Wu. Han är också inbokad med Nick Watney.
–  Min coach känner Watneys caddie så jag fick ett förslag som jag tackade ja till. Kanske kan jag lära mig lite av honom, säger Ludvig Åberg som hoppas klara kvalgränsen och få fyra ronder i tävlingen.
– Golfen är ju densamma. Kan tänka mig att det blir lite mer runt omkring. Å andra sidan är collegetävlingar så uppmärksammade redan. Det kommer att vara skillnad men inte så jättestor. Tittar man på de spelare som kommer ut så går alla in med förväntningarna att de vill vinna. Det är samma för mig, man vill ju placera sig, säger han.
Ludvig Åberg kommer att ha sin pappa som caddie.
– Det blev så att min pappa ska gå. Hela min familj är här så vi bor tillsammans i ett hus.

Chopra, Johnson och Lingmerth

Bermuda Championship är en av de mindre tävlingarna på PGA-touren men i startfältet finns välkända namn som Patrick Reed, Danny Willett, Matt Fitzpatrick och Graeme McDowell för att nämna några.
Ludvig Åberg får även sällskap av tre svenskar: Daniel Chopra, Rickard S Johnson och David Lingmerth.
Tävlingen vanns förra året av Brian Gay efter särspel. Vinnaren får 500 Fedex Cup-poäng.
Ludvig Åberg har klart med ytterligare en start på PGA-touren. Han kommer att spela RSM Classic på Sea Island 18–21 november . Detta tack vare segern i Jones Cup, som spelades just på Sea Island.
– Det var första tävlingen jag spelade i våras. I och med att jag vann så fick jag en inbjudan, säger Ludvig Åberg till Swedish Golf Team.


Text: Bo Steffensen • 2021-10-26
TournyttBermuda ChampionshipLudvig ÅbergPGA TourTournytt
Rulla till toppen