Phil Mickelson håller inte tillbaka från tee på den amerikanska seniortouren. Foto: Getty Images.

Tournytt

Mickelson: ”Längd viktigare än kontroll”

Inför seniortourens slutspurt är det bara en kategori i tourstatistiken som verkligen räknas för Mickelson.

Text: Axel Bridal • 2021-10-22 Uppdaterad 2021-10-22

För två veckor sedan tog Phil Mickelson sin tredje seger på den amerikanska seniortouren. Men granskar man statistiken närmare från tävlingen Constellation Furyk & Friends så framkommer det att Mickelson var sämst i fältet när det gäller att träffa fairway från tee. Detta är dock inget som 52-åringen direkt ligger sömnlös över.  

– Jag kollar på längden, och där var jag etta. Det är så jag ser på det. Om du vill kolla på saker som är irrelevanta, gör det. Vad jag letar efter är längd, jag vill flyga [bollen] 305 för jag är bra med wedgarna. Om jag får ha en wedge i handen kommer jag att vara svår att slå, , säger Mickelson när han träffar media inför Domination Energy Classic

Under helgens tävling har försvarande mästaren Mickelson möjlighet att bli historisk. Skulle han segra blir han först någonsin med att vinna under fyra av sina fem första starter på Champions Tour. Dock kommer svensken Robert Karlsson, tillsammans med spelare som Miguel Angel Jimenez, Woody Austin och Bernhard Langer, givetvis göra sitt bästa för att stoppa Mickelson.

Domination Energy Classic är första av tre slutspelstävlingar på seniortouren, som stängs med  november månads final på Phoenix Country Club i Arizona. Än så länge leder Bernhard Langer rankingen följt av Jim Furyk på en stark andraplats. Phil Mickelson finner vi på plats 26, tio placeringar bakom Robert Karlsson som hittills noterat imponerande elva topp tio-placeringar under årets säsong.


Text: Axel Bridal • 2021-10-22
TournyttChampions TourPhil MickelsonRobert Karlsson
Scroll to Top