Karl Stenson under pro-am-tävlingen vid Scandinavian Mixed på Vallda tidigare i år. Foto: Getty Images.

Tournytt

Stenson peggar upp med 11-årige sonen

- Kalle tränar på så att han kan bära runt farsan två varv, säger Henrik Stenson inför debuten i PNC Championship.

Text: Eric Franzén • 2021-10-20 Uppdaterad 2021-10-20

20 majorsegrare samlas den 18 december på Ritz-Carlton GC i Orlando för att delta i inofficiella tävlingen PNC Championship, där de bildar lag tillsammans med en familjemedlem. Evenemanget har spelats i över 20 års tid och var tidigare en renodlad far och son-tävling men har på senare år öppnat för kvinnliga deltagare samt att de forna majorsegrarna får ta med sig andra familjemedlemmar än deras biologiska barn. Under fjolåret riktades mer fokus än någonsin tidigare mot tävlingen då Tiger Woods spelade ihop med sonen Charlie.

I årets upplaga kommer Henrik Stenson att göra debut i tävlingen, där han peggar upp tillsammans med 11-årige sonen Karl Stenson.

– Det ska bli jättekul att lira med Kalle. Vi satt och kollade på Tiger och Charlie på tv:n i Barsebäckshamn under förra december så nu är det dags. Kalle tränar på så han kan bära runt farsan två varv. Charlie gjorde en egen eagle på trean om jag minns rätt så Kalle har ju lite att försöka matcha där, säger Henrik Stenson till Svensk Golf.

Bland övriga deltagare märks Nelly Korda (spelar ihop med pappan och forna tennisstjärnan Petr Korda), Tom Watson (med sonen Michael  Watson) samt John Daly (med sonen Little John Daly). Tävlingen avgörs över 36 hål och spelas i ett scrambleformat.

– Det blir en härlig avslutning på säsongen. Vi var och spelade banan för några veckor sedan och fick lite tips av Viktor Hedman och Alex Killorn om hur man inte ska göra, säger Henrik Stenson.

Annika Sörenstam fanns med i fältet under 2019 års upplaga, där hon bildade lag ihop med sin far Tom Sörenstam.


Text: Eric Franzén • 2021-10-20
TournyttHenrik StensonKarl Stenson
Scroll to Top