Dustin Johnson vill vara USA:s kapten i Ryder Cup någon gång i framtiden.

Tournytt

Skulle Dustin Johnson bli en bra Ryder Cup-kapten?

Amerikanen skulle gärna ta sig an uppdraget i framtiden och tror att han skulle göra kaptensjobbet bra.

Text: Olof Åsgård • 2021-10-15

Dustin Johnson vann fem av fem matcher i Ryder Cup på Whistling Straits. Med sina 37 år var han äldst i det vinnande amerikanska laget. 

I veckan spelar han The CJ Cup, där världstvåan fick en mindre bra start på PGA Tour-tävlingen – och landade som delad 73:a efter öppningsronden på två över par. 

Inför tävlingen mötte Dustin Johnson media, då han fick frågan om det är tänkbart att bli kapten för USA någon gång? Svaret var positivt och Johnson tror själv att han kan bli en bra kapten.

– Jag skulle älska att göra det någon gång. Tror det skulle vara roligt och tror att jag skulle bli en bra kapten. Jag skulle låta grabbarna göra sin grej. Spelarna är väldigt bra, jag behöver inte berätta för dem hur de ska spela en golfbana eller säga åt dem vad de ska göra. Jag behöver bara sätta dem i situationer där de kan lyckas. Jag har en bra relation med de spelare som är ute nu och jag hoppas jag kan vara ute på touren tillräckligt länge så att jag känner dem som skulle vara med i laget då, säger Dustin Johnson. 

Som spelare har det blivit fem Ryder Cup. Och efter de fem matchvinsterna senast är Johnsons facit på plus. Han har 12 vinster, 9 förluster och 0 delningar. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-10-15
TournyttDustin JohnsonPGA TourRyder CupTournytt
Scroll to Top