Davis Love III. Alltid något i backfickan. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Love III tog fram kniven och lagade otillåtet puttergrepp

Domarna dömde ut Harris English puttergrepp i Ryder Cup. USA:s vicekapten ryckte in och räddade dagen.

Text: Olof Åsgård • 2021-10-10 Uppdaterad 2021-10-10

Inför singelmatcherna i Ryder Cup på Whistling Straits blev USA:s spelare Harris English uppringd av kapten Steve Stricker. Stricker sa att de hade ett problem och att domarna i tävlingen var på plats för att kontrollera English putter.
– Jag tänkte bara helvete, säger Harris English i podcasten Fore the People.  

Domarna konstaterade att puttergreppet var slitet och sönder till en sådan grad att det bröt mot reglerna. Puttern, en Ping Hohum, har 32-årige English haft sedan collegeåren.
– De sa att det inte längre bara var slitet utan skadat. Jag har puttat med det i 8, 9, 10 år. Ingen aning om hur länge, säger English.

Lyckligtvis var USA:s vicekapten Davis Love III i närheten. Han ryckte in och tog fram en precisionskniv och började fixa och trixa med skadorna. Sen bandagerade de puttergreppet och visade domarna. Greppet godkändes och Harris English kunde använda puttern i singelmatchen mot Lee Westwood. 
Westwood vann matchen och greppincidenten blev ingen stor grej under Ryder Cup.

– Förmodligen hade någon sett på teve och ringt in ett tips. Jag trodde att jag skulle behöva byta grepp och det var jag inte sugen på. Lyckligtvis godkände de lagningen men jag måste förmodligen byta grepp ganska snart, säger English. 

Före:

Foto: Getty Images.

Efter:

Foto: Getty Images.


Text: Olof Åsgård • 2021-10-10
TournyttUtrustningDavis Love IIIHarris EnglishRyder CupTournytt
Scroll to Top