Rickie Fowler drar ett streck över sista två säsongerna och blickar framåt. Foto: Getty Images

PGA Tour

Slimmad Rickie Fowler vill få igång karriären igen

Blivande pappan har hårdtränat inför säsongsdebuten i veckans PGA Tour-tävling Shriners Children’s Open.

Text: Olof Åsgård • 2021-10-06 Uppdaterad 2021-10-07

Veckans PGA Tour-tävling Shriners Children’s Open på TPC Summerlin blir Rickie Fowlers första start för säsongen. 

De två senaste har varit hans sämsta sedan han blev proffs 2009. 32-åringen kommer till tävlingen som rankad 125:a i världen. Senaste två säsongerna har resultaten uteblivit och inför den här säsongen har Fowler hårdtränat på gymmet och rangen. Han har dessutom genomgått en snabbdiet i sex veckor och tappat 2,5 kg i vikt. Inga kolhydrater eller fett, bara protein. 

– Ett bra sätt att rensa ut, jag känner mig fräsch och redo, säger Rickie Fowler till Golfweek. 

För två år sedan började han göra vissa svingförändringar och han tänker inte gå tillbaka till hur han svingade tidigare. Inför den här veckan är han spelsugen och tänker inte hänga läpp för att han missade slutspelet och Ryder Cup.

– Det är inte roligt att ha mycket ledigt när du helst velat spela. Jag ser fram mot att ändra på det. Det känns bra nu och de sista två åren drar vi ett streck över och blickar framåt, säger Rickie Fowler. 

Blir snart pappa

Men snart behöver amerikanen sluta fokusera helt på att ta sig tillbaka till toppen. I slutet av november ska han bli pappa för första gången. 

– Det kommer bli en stor förändring men allt går bra och det är såklart enklare för mig just nu. Det är Allison som är gravid och måste samtidigt stå ut med mig. Jag försöker bara spela en så bra biroll som jag kan, säger Fowler.Text: Olof Åsgård • 2021-10-06
TournyttPGA TourRickie FowlerTournytt
Rulla till toppen