Alex Norén slår ut på 18:e hålet på Old Course under sista ronden i Alfred Dunhill Links Championship. Foto: Getty Images

Världsranking herrar

Viktiga tävlingar väntar för Alex Norén

Svensken närmar sig magiska 50-gränsen på världsrankingen i golf, vilket skulle ge startplatser i fina tävlingar nästa år.

Text: Olof Åsgård • 2021-10-04 Uppdaterad 2021-10-04

Många svenskar spelade bra golf i helgens tourtävlingar för herrar.

Joakim Lagergren kom tvåa i Alfred Dunhill Links Championship och säkrade spel på European Tour till nästa år.
Placeringen innebar också att Lagergren avancerade från 309:e till 205:e plats på världsrankingen.

Kristoffer Broberg som vann Sveriges 113:e seger på European Tour för två veckor sedan slutade nia i samma tävling och är nu rankad 209:a i världen.

Högst rankade svensken i världen är Alex Norén som nu är 59:a, efter helgens 12:e plats i Alfred Dunhill Links.
För Norén betyder det att schemats kommande tävlingar innan årsskiftet blir mycket viktiga, sett till att återerövra en plats bland de 50 bästa i världen.
Att vara topp-50 på världsrankingen vid nyår ger bland annat en inbjudan till The Masters på Augusta National i april 2022 samt startplatser i nästa års WGC-tävlingar.

Henrik Norlander är näst bäste svensk, efter att han passerat Henrik Stenson på rankingen. Norlander klättrar till 137:e plats i och med den delade fjärdeplatsen i helgens tävling på PGA Tour.

I toppen av herrarnas världsranking hände däremot ingenting eftersom de flesta i världseliten haft spelledigt efter Ryder Cup.