Historisk. Alejandro Del Rey är nu med i 58-klubben. Bild: Getty Images

Challengetouren

Spanjor sköt 58 slag på Challengetouren

Alejandro Del Rey gjorde något som är få förunnat.

Text: Bo Steffensen • 2021-10-01

Det är inte många professionella spelare som lyckats gå runt på 58 slag i en tävling. Men det var just vad spanjoren Alejandro Del Rey gjorde på fredagens rond i Swiss Challenge på Challengetouren.
Del Rey, som sköt en 74:a på torsdagen, var 14 under par. Han gjorde åtta birdies och tre (!) eaglar.

Vad sägs om det här scorekortet:

Del Rey är den femte spelaren som gjort 58 slag i en professionell tourtävling. De andra fyra är Jim Furyk (PGA-toren, 2016), Stephan Jäger (Korn Ferry Tour, 2016), Ryo Ishikawa (Japan Golf Tour, 2010) och Kim Seong-hyeon (Japan Golf Tour, 2021). Samtliga de fyra gjorde sina 58:or på 70-parsbanor. Del Rey gjorde det på en bana med par 72.
– Jag spelade helt enkelt grym golf och för en sådan här rond behöver du några bra studsar och det fick jag i dag. Jag sänkte en hel del puttar men jag tror att nyckeln var mina utslag. Jag träffade varenda fairway, långt fram, och på varenda hål lyckades jag slå wedgar in på green, på en del satte jag några chippar, sa Alejandro Del Rey till Challengetroren efteråt.
Under 32 års spel på Challengetouren har det tidigare noterats två 59:or. Adrien Mörk, 2006, och Nicolò Ravano, 2016.
– I morgon är en ny dag. Och det här är golf. I går sköt jag 74 vilket i sig är lite crazy. Jag kommer bara att gå ut på lördagen och försöka skjuta en så låg score som jag kan, sa Alejandro Del Rey.
Trots sin historiska rond leder inte Del Rey tävlingen. Han är delad fyra två slag efter tysken Marcel Schneider.

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2021-10-01
Tournytt58 slagAlejandro Del RayChallengetourenSwiss ChallengeTournytt