Henrik Stenson stortrivdes i rollen som vicekapten under Ryder Cup - trots förlusten // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Stenson: “Kämpade järnet men USA var bättre.”

Njutbar vecka som vicekapten även om han ville haft ett annat resultat.

Text: Martin Strömberg • 2021-09-29 Uppdaterad 2021-09-29

Som alla vet hade vi inga svenska spelare med i årets upplaga av Ryder Cup.

Men vi hade ändå två svenskar i viktiga roller som vicekaptener, Robert Karlsson och Henrik Stenson, och för Stensons del var det en njutbar vecka trots att det europeiska laget fick en rejäl omgång av USA.

– Kul vecka med teamet även om vi givetvis velat ha med oss ett annat resultat. Men som jag sa efter 2008, man är hellre med i ett förlorande Ryder Cup-lag än inte med alls, säger Stenson till Svenskgolf.se.

Det har redan analyserats in i minsta detalj och experter har gett sin syn på varför USA vann och framförallt varför siffrorna blev så stora. Stenson har sin bild av vad som hände under veckan och var matchen förlorades.

– Grabbarna kämpade järnet men USA var bara bättre. Det kändes som att vi tappade lite mark på några av de korta, knixiga hålen och det kanske hjälpte USA att de hade varit där och tränat före och fått den vinden som vi spelade tävlingen i också. Förberedelser gör ju sitt till och den fördelen får ju vi i Rom om två år.

Läs mer: Golf på TV – så sänds veckans tävlingar

För Stensons del blir det nu lite off-season inför avslutningen av säsongen 2021 och egentligen samtidigt inledningen av PGA-tourens nya säsong. Fem veckor med vila och träning hemma i Orlando följs av fyra tävlingar i Mexico, Houston, Sea Island och sedan Tigers tävling, Hero Challenge i Bermuda.

– Jag hoppas kunna bygga vidare och komma in i avslutningen med lite bättre förutsättningar än innan och ta lite momentum och förhoppningsvis några bra tävlingar med oss in i 2022, säger Stenson om den närmaste framtiden.

Och förhoppningsvis kommer formen såpass bra de närmaste säsongerna att vi får se Stenson som spelare åtminstone en gång till i Ryder Cup-sammanhang, i Rom 2023.

Läs mer: Svensk Golfs Ryder Cup-lag 2023


Text: Martin Strömberg • 2021-09-29
TournyttHenrik StensonPGA TourRobert KarlssonRyder CupTournytt
Scroll to Top