Under tisdagen gör Bryson DeChambeau debut i Long Drive-VM i Nevada // Foto: Getty Images

Long Drive

DeChambeau – direkt från Ryder Cup till Long Drive-VM

Kan "Vetenskapsmannen" konkurrera mot de bästa i världen?

Text: Martin Strömberg • 2021-09-28 Uppdaterad 2021-09-28

Under tisdagen gör Bryson DeChambeau debut i Long Drive-sammanhang.

Två dagar efter att han och det amerikanska laget spelade hem Ryder Cup med förkrossande 19-9 ställer sig DeChambeau på Mesquite Sports Complex för att göra upp om titeln i PLDA World Championship.

Så här såg det ut när DeChambeau skickade upp sin drive drygt 340 meter på green på det första hålet i singelmatchen mot Sergio Garcia och sedan rullade i putten för eagle.

DeChambeau ställer upp i Open Division där man tävlar i grupper om 16 och varje spelare får två och en halv minut på sig för att slå sex drives som måste sluta inom ett begränsat område. DeChambeau kommer att slå sist i grupp tre av fem grupper och totalt går 64 spelare vidare till onsdagen och sedan blir det allt färre kvar till finalen som avgörs på fredagen med de två främsta.

– Jag skulle inte göra detta om jag inte trodde att det skulle göra mig till en bättre golfspelare och jag tror dessutom att det är bra för sporten golf, sa DeChambeau om sitt Long Drive-intresse inför Ryder Cup.

Amerikanen har tränat inför Long Drive-VM tillsammans med kompisen och regerande mästaren Kyle Berkshire, som då slog drygt 433 meter, och än så länge ligger DeChambeau några klasser bakom träningspolaren.


Text: Martin Strömberg • 2021-09-28
TournyttBryson DeChambeauKyle BerkshireLong DriveMesquite Sports CenterRyder CupTournytt
Scroll to Top