Engelsmannen Ian POulter vann som vanligt sin singelmatch och försvarade Europas kapten, Padraig Harrington, efter matchen // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Poulter försvarar Harrington: ”Inte rättvist”

”Vi kan bara gratulera ett bättre lag”

Text: Martin Strömberg • 2021-09-27 Uppdaterad 2021-09-28

Det blev ett rekordstort nederlag för det europeiska laget när Ryder Cup avslutades med singelspelet under söndagen.

Under söndagen blev resultatet 8-4 i amerikansk favör och slutsiffrorna totalt blev förkrossande 19-9.

Det har luftats en del kritik mot den europeiska kaptenen Padraig Harrington under veckan och som alltid fanns det laguttagningar som i efterhand kändes tveksamma.

– Jag är nöjd med alla beslut och trygg i att jag har gjort allt vad jag har kunnat, förklarade Harrington själv efter förlusten.

Men trots den historiskt stora förlusten står spelarna bakom Harrington hela vägen.

– Vi var inte tillräckligt bra och vi blev utspelade men ingen skugga ska falla över Paddy. Jag vet att han kommer att få kritik men det är inte rättvist, han har gjort ett fantastisk jobb och vi har aldrig haft bättre känsla i laget. Han är bara värd beröm vad än resultattavlan visar, sa engelsmannen Ian Poulter efteråt.

Poulter levererade som vanligt när singlarna spelades och vann sin match över Tony Finau 3/2. “The Postman” står nu på sex segrar och en delad match på sina sju singelframträdanden i Ryder Cup.

Läs mer: Hovland: “Längtar redan”

En annan veteran som också fick ett wild card av Harrington, spanjoren Sergio Garcia, var inne på samma spår som Poulter.

– Vi kan bara gratulera ett bättre lag den här veckan. De spelade bättre, slog slagen när det behövdes och satte puttar när det krävdes. Men jag är så stolt över alla mina lagkamrater och jag älskar allihop, ibland måste man bara acceptera att det inte går som man vill. Jag önskar att jag kunde ha spelat lite bättre idag och fått mer ut ur min match men tyvärr, sa Garcia efteråt.

Poulter, 45, och Garcia, 41 år, tillhör den kategori äldre europeiska spelare som man inte vet hur många fler Ryder Cup de får och en generationsväxling är på väg och är dessutom troligen nödvändig för att Europa ska kunna mäta sig med USA i kommande matcher. Harrington är dock inte orolig över återväxten.

– Många av de här spelarna kommer att vara lagets ryggrad i många år till och vi har dessutom en mängd unga spännande spelare på väg upp.


Text: Martin Strömberg • 2021-09-27
TournyttIan PoulterPadraig HarringtonRyder CupSergio GarciaTony FinauTournyttWhistling Straits
Scroll to Top