Norske Viktor Hovland lämnade sin Ryder Cup-debut med en poäng och mängder av erfarenheter // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Hovland: ”Längtar efter nästa gång”

Norrmannen vill bli vassare på greenerna till nästa Ryder Cup.

Text: Martin Strömberg • 2021-09-27 Uppdaterad 2021-09-27

Första norrmannen någonsin i Ryder Cup, Viktor Hovland, knep en halv poäng på sista hålet i singelmatchen mot världstrean Collin Morikawa.

Nu hjälpte det inte så långt då USA nådde de 14,5 poäng man behövde för att vinna Ryder Cup i samma ögonblick som Hovlands match avslutades, eller egentligen redan efter hål 17 då Morikawa säkrade minst en halv poäng.

Rookien Hovland fick stort förtroende av den europeiska kaptenen Padraig Harrington och spelade alla fem omgångarna. Det blev två delningar och tre förluster för Hovland i Ryder Cup-debuten.

– Jag känner väl att mina svagheter exponerades och det är ganska tydligt vad jag behöver förbättra i mitt spel. Men samtidigt fick jag bekräftelse på att mitt långa spel håller bra klass. Om jag kan bli lite vassare på greenerna och sätta lite fler puttar så kan det bli utslagsgivande framöver, förklarade han efter sin delning med Morikawa.

Och precis som de flesta andra i det europeiska laget lyfte han fram veckan som en av de bästa och roligaste han någonsin haft i golfsammanhang.

– Det är overkligt hur kul det har varit och hur mycket alla bryr sig om varandra i det här laget. jag längtar redan efter nästa gång vi får spela i samma lag.

Läs mer: Rekordseger för USA


Text: Martin Strömberg • 2021-09-27
TournyttCollin MorikawaPadraig HarringtonRyder CupTournyttViktor HovlandWhistling Straits
Rulla till toppen