Rory McIlroy och Shane Lowry. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Bedrövad Rory McIlroy vill ha en ny chans

Nordirländaren vann sin singelmatch men var otröstlig efter Europas nederlag i Ryder Cup.

Text: Olof Åsgård • 2021-09-26

Efter tre raka förluster och uselt spel i parspelet var det en ny Rory McIlroy som vi fick se i singelmatchen mot Xander Schauffele. Att McIlroy skulle kunna höja spelet och slå amerikanen var det få som trodde på inför matchen. Men nordirländaren spelade betydligt bättre än under de två första dagarna och hade kontroll över matchen hela tiden. Schauffele som hade vunnit tre matcher i sin Ryder Cup-debut kunde inte svara och McIlroy vann till slut med 4/3. 

Efteråt var glädjen för vinsten liten och McIlroy var mest besviken och ledsen över att han och Europa inte hade ett bättre Ryder Cup.

I en hjärtskärande intervju efter matchen uttryckte han sin önskan om att få en chans till i Ryder Cup så fort som möjligt. Han kunde inte hålla tillbaka tårarna och var märkbart tagen och bedrövad.  

– Jag har aldrig gråtit över vad jag gjort som individ. Men att vara en del av det här laget.… att se Sergio slå rekord. Att se Jon Rahm komma in i zonen, och att se en av mina bästa vänner Shane Lowry debutera, det är väldigt speciellt för mig. Allt det är fantastiskt och jag är så glad över att få vara en del av det, säger McIlroy.

Se intervjun: Text: Olof Åsgård • 2021-09-26
TournyttRory McIlroyRyder CupTournytt
Scroll to Top