Dustin Johnson och Collin Morikawa trivdes tillsammans första dagen och får chansen igen i lördagens inledande foursomes. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Det sa spelarna efter första Ryder Cup-dagen

USA rivstartade i Ryder Cup i fredags och Europa var imponerade över amerikanernas spel.

Text: Olof Åsgård • 2021-09-25

Efter första dagens spel i Ryder Cup på Whistling Straits leder USA med 6-2 över Europa. 

USA tog 3 poäng i foursome och ytterligare 3 i fyrbollarna. Europa lyckades skrapa ihop 2 poäng efter en seger i foursome och två delade matcher i fyrbollarna. 

USA såg starka ut i alla matcher och Europa behöver hitta något i helgen som kan få vinden att vända på Whistling Straits. 

Så här lät några av spelarnas analyser av första Ryder Cup-dagen:

Foursome, dag 1

  • Rahm/Garcia vann med 3/1 mot Spieth/Thomas
  • Casey/Hovland förlorade med 3/2 mot Johnson/Morikawa
  • Fitzpatrick/Westwood förlorade med 2/1 mot Berger/Koepka
  • McIlroy/Poulter förlorade med 5/3 mot Cantlay/Schauffele

Jon Rahm (EUR) 1 vinst-0 förluster-1 delning Ryder Cup 2021: Jag började väldigt bra och spelade nästan felfri golf. Det är enklare när du spelar med en robot från tee med järn (spelpartnern Sergio Garcia), det enda jag behövde göra var att hjälpa honom med några puttar och inte förstöra för honom. Vi kände på oss att vi skulle spela mot Jordan och Justin och min första tanke var att vi måste ta kommandot direkt. Med Sergios ball-striking var mitt jobb att sätta några puttar och det gjorde jag tidigt. Vi hade en bra känsla hela vägen och det var en riktigt rolig dag.

Jordan Spieth (USA) 0–1-0: Ibland går det inte. Vi spelade väldigt bra och jag tror bara vi missade en green, den på 17, och även det slaget var på linjen och borde inte ha missat green. Sättet vi spelade idag (mot Garcia/Rahm) räcker vanligtvis till vinst. 

Justin Thomas (USA) 0-1-1: Håller med. En sådan där match där saker gick deras väg och inte vår.

Rory McIlroy (EUR) 0-2-0: Jag tror ingen hade slagit Xander Schauffele och Patrick Cantlay idag. De spelade väldigt bra. Fyra birdies i rad… ja, de spelade verkligen bra och det enda du kan göra är att hylla sättet de spelade på. 

Daniel Berger (USA) 1-0-0: Jag och Brooks har två olika spelstilar. Jag är mer metodisk medan han bombar på. Tillsammans kompletterar vi varandra väl. Vi kunde ha spelat bättre men i slutändan handlar allt om poängen och vi vann en idag.

Paul Casey (EUR) 0-2-0: Dustin (Johnson) och Collin (Morikawa) spelade riktigt bra golf, inte sant? Inte säker på deras score men de visade upp riktigt bländande saker. Bara att lyfta på hatten. Jag gillade verkligen att spela med Viktor (Hovland) idag, han var grym. 

Collin Morikawa (USA) 1-0-0: Dustin har varit en av världens bästa under lång tid och att spela min första Ryder Cup-match med honom kändes tryggt. Vi har lyckligtvis byggt upp en vänskap och vi hade bra flyt idag.

LÄS MER: Så spelas lördagens foursomes i Ryder Cup

Fyrboll, dag 1

  • Casey/Wiesberger förlorade med 2/1 mot Johnson/Schauffele
  • Rahm/Hatton delade mot DeChambeau/Scheffler
  • McIlroy/Lowry förlorade med 4/3 mot English/Finau
  • Hovland/Fleetwood delade mot Cantlay/Thomas

Xander Schauffele (USA) 2-0-0: Det är alltid härligt att se DJ (Dustin Johnson) spela ledig och perfekt golf. 

Harris English (USA) 1-0-0: Tony (Finau) puttade utmärkt. Det är svårt att putta här, speciellt med kastvindarna som kom idag.

Rory McIlroy (EUR) 0-2-0: Jag har inte sett Tony putta så bra på väldigt länge. På en svår bana där det är svårt att göra birdies blir det tufft att hänga med om de man möter får utdelning flera hål i rad, speciellt om man inte är hundraprocentig i sitt spel själv. 

Viktor Hovland (EUR) 0–1-1: Jag tror inte det går att ha roligare än jag och Tommy hade idag. Visst hade vi önskat att vinna men förhoppningsvis får vi chansen att göra det imorgon.


Ställningen efter dag 1

Europa 2 – 6 USAText: Olof Åsgård • 2021-09-25
TournyttRyder CupTournytt
Scroll to Top