Genidrag från Europa för att flörta med hemmapubliken? Ryder Cup-banan Whistling Straits ligger nio mil söder om Green Bay där NFL-laget Packers fans kallas cheeseheads. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Bra stämning i Europas lag

Få en inblick i hur spelarna förbereder sig tillsammans inför stundande Ryder Cup.

Text: Olof Åsgård • 2021-09-23 Uppdaterad 2021-09-23

Imorgon fredag 24 september inleds Ryder Cup 2021 på Whistling Straits i Wisconsin. 

För första gången sedan 2004 på Oakland Hills har vi ingen svensk spelare med i laget. Men både Robert Karlsson och Henrik Stenson finns med i ledarstaben som vicekaptener åt Padraig Harrington.  Ett kvitto på att de svenska Ryder Cup-veteranerna är uppskattade och bidrar med kunskap och erfarenhet i omklädningsrummet och från sidlinjen.

Sist vi saknade svenska spelare hade vi också två svenska vicekaptener. Joakim Haeggman och Anders Forsbrand (och Thomas Björn) var assisterande till Bernhard Langer. 
Hur det gick den gången? 
Europa krossade USA med 18,5–9,5 och förhoppningsvis går det likadant denna gång.    

LÄS MER: Allt om Ryder Cup-lagen – betyg på alla spelare

Att stämningen är god i Europas lag inför Ryder Cup är inte ovanligt och de har kommit till USA med gott självförtroende och goda minnen från Paris för tre år sedan då det blev seger med 17,5 mot 10,5. Att USA har ett på pappret bättre lag är européerna vana vid. 

Under inspelsvarven har det varit mycket glada miner och skratt och på lagets Twittersida Ryder Cup Europe, verkar självförtroendet vara på topp och nerverna under kontroll.

Här är några smakprov:Text: Olof Åsgård • 2021-09-23
TournyttAnders ForsbrandHenrik StensonJoakim HaeggmanPadraig HarringtonRobert KarlssonRyder CupThomas BjörnWhistling Straits
Rulla till toppen