Sergio Garcia skojar med lagkamraterna Paul Casey och Ian Poulter inför veckans Ryder Cup // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Garcia: 25.5 poäng – USA: 25.5 poäng

"Jag förlorar hellre alla mina matcher och vinner Ryder Cup än tvärtom"

Text: Martin Strömberg • 2021-09-22

Spanjoren Sergio Garcia gör sitt tionde (!) Ryder Cup den här veckan på Whistling Straits.

Han är den spelare som tagit flest poäng, 25.5 i Ryder Cup-historien, lika många som alla spelare i det amerikanska laget spelat in tillsammans.

– Jag tror inte att det betyder någonting när vi börjar spela på fredag. Jag visste faktiskt inte om det förrän sista dagen i Frankrike eftersom det aldrig var ett mål för mig. Jag är självfallet stolt över det och det är något som jag alltid kommer att ha med mig oavsett vad som händer men när jag väl ställer mig på första tee så handlar det inte om mig, det är bara laget som räknas. Jag förlorar hellre alla mina matcher och vinner Ryder Cup än tvärtom, så kommer det alltid att vara.

För Garcias del började kärleken till lagmatchen Ryder Cup 1995 då han spelade Junior Solheim Cup och laget fick åka och titta på en av träningsdagarna inför “riktiga” Ryder Cup på Oak Hill.

Läs mer: Allt om Ryder Cup-lagen – betyg på alla spelare

– Seve tog tag i mig under repen och vi gick tillsammans på det 12:e hålet en bit. Han förklarade en del om Ryder Cup för mig och lite senare såg jag alla de europeiska fansen sjunga vid första tee och jag bestämde mig för att jag ville vara med om det någon gång i livet. Att det skulle gå så fort som redan 1999 hade jag aldrig trott men från och med då så älskade jag Ryder Cup. 1999 var fantastiskt tillsammans med Jesper trots att vi till slut föll i matchen.

Garcia tog sin första Ryder-poäng tillsammans med Jesper Parnevik på Brookline 1999 då man besegrade Tiger Woods och Tom Lehman i foursome i första matchen. Det svensk-spanska paret besegrade sedan Phil Mickelson/Jim Furyk samma dag och tog tillsammans 3.5 poäng av 4 möjliga.

Själva matchen vanns av USA med 14.5 mot 13.5.

Sergio Garcia och Jesper Parnevik bildade ett framgångsrikt Ryder Cup-par på Brookline Country Club 1999 // Foto: Getty Images

Frågan är vilken siffra Garcia kommer att nå upp till efter den här veckan på Whistling Straits.

Fotnot. Billy Casper är den amerikanska spelare som tagit flest poäng i Ryder Cup, 23.5.Text: Martin Strömberg • 2021-09-22
TournyttJesper ParnevikRyder CupSergio GarciaSeve BallesterosTiger WoodsTom LehmanTournytt