Bryson DeChambeau har fullt fokus på Ryder Cup och har dessutom kommit på speaking-terms med lagkompisen Brooks Koepka // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Bryson: “Åt middag med Brooks igår kväll”

Stridsyxan förhoppningsvis nedgrävd där ingen hittar den.

Text: Martin Strömberg • 2021-09-22

Den amerikanska lagledningen med kapten Steve Stricker i spetsen gör verkligen allt för att bygga broar och skapa ett fungerande lag igen av tolv individualister.

De har varit på plats längre än det europeiska laget och de har jobbat mycket med teambuilding under förberedelserna.

För två av de allra största namnen, Brooks Koepka och Bryson DeChambeau, har det inneburit att stridsyxan grävts ner på en plats som förhoppningsvis ingen minns, och att man numera befinner sig på en mer normal social nivå med varandra.

– En hel del av den här affären på sociala medier har till viss del drivits på av externa faktorer och inte nödvändigtvis av oss två. Vi hade ett bra snack under Tour Championship då vi åt middag och igår kväll åt vi tillsammans och hade trevligt. Jag tror att det kommer att dyka upp något roligt av det här framöver men jag kan inte berätta mer nu, förklarade DeChambeau under gårdagens presskonferens.

Läs mer: Allt om Ryder Cup-lagen – betyg på alla spelare

Möjligen kan man tolka det uttalandet som en hint om att Koepka och DeChambeau kommer att paras ihop under någon session? Störst sannolikhet för det är naturligtvis under någon av fyrbollarna.

Annars talar det mesta för att DeChambeaus tilltänkta spelpartner är Scottie Scheffler. De två ingår i samma podd – bestående av fyra spelare – som Jordan Spieth och Justin Thomas. Scheffler och DeChambeau har känt varandra sedan collegetiden.

– Vi tränade aldrig ihop eller så men vi spelade en del tävlingar ihop och jag var imponerad av hans spel redan då och hur hårt han arbetade. Han är en komplett spelare redan nu och det ska bli spännande att se vad han uträttar framöver.

DeChambeau tog också upp historien som dök upp inför Ryder Cup med hans söndertränade händer inför Longdrive-VM som avgörs efter Ryder Cup-veckan.

– Nyheten dök upp långt efter att det hände vilket gjorde att allt togs emot lite fel. Det var egentligen före FedEx-slutspelet som jag tränade extremt hårt och jag spelade väl ganska bra där trots allt? Jag har förberett mig för Ryder Cup med fullt fokus på den här veckan och att slå långt på den här banan är en stor fördel. Men jag har lagt massor av tid på avståndskontroll med wedgarna och puttningen också, det är alltid en balansgång men Ryder Cup är prioritet ett just nu.Text: Martin Strömberg • 2021-09-22
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauJordan SpiethJustin ThomasRyder CupScottie SchefflerTournytt