Max Homa gick de avslutande sju hålen fem under par och spurtade till sig segern. Bild: Getty Images

PGA Tour

Homa tog sin tredje tourseger – på hemmaplan

Kalifornienfödde Max Homa tackade sin caddie för vinsten i Fortinet Championship.

Text: Bo Steffensen • 2021-09-20 Uppdaterad 2021-09-20

Jim Knous och Mavrick McNealy ledde Fortinet Championship i Napa. Kalifornien när söndagen började. Båda var ute efter sin första seger på PGA-touren. McNealy slutade tvåa, ett slag efter Homa. Knous sköt en 75:a och ramlade ner till en elfteplats.
Homa var tre slag efter McNealey med sju hål kvar att spela. Då hålade han ut från 85 meter för eagle på tolvan, fortsatte med tre birdies på vägen in, gick förbi med ett och tog sin tredje seger på PGA-touren.
Homa (67–72–75–75) var –19 totalt.
Homa bor i Scottsdale, Arizona en är född och uppväxt i Kalifornien och gick på University of California i Berekley, några mil från banan.
– Jag gick i skola här och spelar bra golf på västkusten. Min fru har bara sett mig ta en topp tio live så det var kul att spela bra golf när hon var här, sa Max Homa efteråt.
En bra start på säsongen. Fortinet Championship är den första tävlingen för 2021/22.
– Jag har bara varit ledig i två veckor. Att jag inte tog mig till slutspelet på East Lake var tufft, att jag inte kom med i Ryder Cup-laget var tufft så det var skönt att komma hit och spela bra golf inför vänner och familj, sa Homa som hyllade sin caddie Joe Greiner.
– Han är ett geni. Banan blev hårdare och han bara vet var bollen ska landa. Han har så fin golfkänsla.

Resultat, Fortinet Championship


Text: Bo Steffensen • 2021-09-20
TournyttFortinet ChampionshipMax HomaPGA-tourenTournytt
Scroll to Top