Claude Harmon III och hans pappa Butch uttalade sig om hur man borde hantera Brooks Koepka och Bryson DeChambeau i Ryder Cup som inleds på fredag // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Harmons galna Ryder Cup-idé

"Lös problemen och gå ut och vinn en poäng"

Text: Martin Strömberg • 2021-09-20

Ryder Cup närmar sig med stormsteg och på fredag är det dags för inledningen på Whistling Straits i amerikanska delstaten Wisconsin.

Banan har tidigare stått värd för bland annat PGA Championship 2010 och 2015 med tyske Martin Kaymer och australiern Jason Day som segrare, och nu är det alltså dags för den klassiska matchen mellan USA och Europa.

Inför matchen har en del av snacket handlat om rivaliteten mellan de två storstjärnorna Brooks Koepka och Bryson DeChambeau och hur dynamiken i det amerikanska laget ska fungera. Nu lanserar den legendariska svingcoachen Butch Harmon en ny idé.

I sin son, Claude Harmon III:s podcast, tycker Harmon den äldre att man borde para ihop Koepka och DeChambeau direkt första dagen.

– Jag skulle säga, lös problemen och gå ut och vinn en poäng. Det här handlar inte om er, det handlar om ert lag och om Ryder Cup, ni kan fortsätta era gräl nästa vecka.

Han tror också att mycket av den uppbyggda rivaliteten mellan Koepka och DeChambeau är konstruerade händelser.

– För att vara ärlig så tror jag att mycket är ett teaterspel.

Återstår att se hur USA:s kapten, Steve Stricker, väljer att formera sitt lag men Claude Harmon III tror inte att hans pappa får gehör för sina tankar.

– Vi kommer nog inte att få se dem spela tillsammans, säger han avslutningsvis i podcasten.


Text: Martin Strömberg • 2021-09-20
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauButch HarmonClaude Harmon IIIRyder CupSteve StrickerTournyttWhistling Straits