Phil Mickelson använder en längre putter denna veckan. Bild: Getty Images

PGA Tour

Mickelson puttar som ett barn igen

Phil Mickelson behöver en kanonrond för att vinna, men han har chansen.

Text: Bo Steffensen • 2021-09-19 Uppdaterad 2021-09-20

Phil Mickelson, vicekapten för USA:s Ryder Cup-lag nästa vecka, är visserligen fyra slag efter ledande Jim Knous och Maverick McNealy, men han har en chans och var het de avslutade nio hålen på lördagen.
Fem raka birdies på hål 13–17 tog honom upp till  delad niondeplats inför avslutningen av Fortinet Championship i Napa, Kalifornien. Säsongen första tävling på PGA-touren.
– En bra rond i morgon kommer att göra gott, det är kul att ha en lite senare starttid och känna lite nerv. Jag vet att jag förmodligen behöver skjuta sju, åtta, nio under par för att ha en chans att vinna, men bortsett från det är det kul att ha den chansen, sa Phil Mickelson till amerikansk media efter sin 67-rond.
Mickelson puttar med en längre putter denna veckan (41 tum), en så kallad arm lock-modell. Det har gått bra. Han är femma i statistiken när det gäller puttningen.
– Jag ska behålla puttern ett tag. Det var så jag puttade som barn. Jag har alltid haft mycket press framåt men det som händer nu är att jag kommer till samma position hela tiden. Jag pressar inte för mycket, jag pressar inte för lite.
Mickelson är –10 totalt och alltså fyra efter Jim Knous och Maverick McNealy. Ingen av dem har vunnit på PGA-touren. Närmast bakom dem finns fem man, två slag efter.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard


Text: Bo Steffensen • 2021-09-19
TournyttFortinet ChampionshipPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top