Golf med ett leende på läpparna, det är oftast så Viktor Hovland tar sig an proffslivet. Bild: Getty Images

Ryder Cup

Alla i laget vill spela med Hovland

Viktor Hovland må vara rookie i Ryder Cup – men alla de övriga elva i Europas lag vill gärna paras ihop med honom.

Text: Bo Steffensen • 2021-09-19 Uppdaterad 2021-09-21

När Viktor Hovland slår ut på Whistling Straits på fredag gör han det som den förste norrmannen som spelar Ryder Cup.
Hovland, som fyllde 24 år på lördagen (18 sep), blev proffs efter US Open 2019. Han har redan vunnit två gånger på PGA-touren, en gång på Europatouren och är rankad 13 i världen. Därmed är han Europas näst högst rankade spelare. Det är bara världsettan Jon Rahm som är framför honom.
Hovland är känd för att spela med ett leende på läpparna och är också populär på touren. Även om han är rookie i Ryder Cup-sammanhang lär han inte ha några problem att komma in i gänget.
Tvärtom, alla de övriga elva i laget vill spela med honom.

EUROPAS kapten Padraig Harrington var i veckan gäst hos podcasten OTB Golf Weekly där man bland annat pratade om vilka spelare som ska spela med varandra i fredagens och lördagens foursome- och bästbollmatcher.
Det är mycket som spelar in när paren ska sättas ihop men en viktig ingrediens för Harrington är kemin mellan spelarna.
– Därför frågar vi alla spelare vilka de helst vill spela med. De flesta är flexibla, en del plockade ut en eller två som de verkligen gillar och kanske någon de inte tycker passar så bra. Elva spelare valde Hovland, skrattade Padraig Harrington.


TIDIGARE har bland andra Paul Casey, Ian Poulter och Rory McIlroy sagt i intervjuer att de gärna spelar med Viktor Hovland. I fredags, i samband med pågående Fortinet Championship på PGA-touren, fick Jon Rahm, som missade kvalgränsen, frågan om hur han såg på norrmannen i Ryder Cup.
– Jag har inte spelat så mycket med honom men han är en riktig ball striking-maskin. Det är en rätt bra egenskap att ha i golf. Han är en komplett spelare och har spelat väldigt bra under sin korta karriär. Jag är säker på att han blir ett bra tillskott till det europeiska laget, svarade Rahm.

HOVLAND själv då?
Norsk Golf frågade honom nyligen vem han helst vill spela i par med. Hovland svarade att han hade ett par namn som han trodde skulle bli en bra match, utan att säga vilka, men sa också att han var flexibel när det gällde spelpartner.

DET ÄR tre rookies i det europeiska laget: Viktor Hovland, Shane Lowry och Bernd Wiesberger.
Övriga nio: Paul Casey, Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Sergio Garcia, Tyrrell Hatton, Rory McIlroy, Ian Poulter, Jon Rahm och Lee Westwood.
Ryder Cup spelas 24–26 september på Whistling Straits i Wisconsin, USA.
2018 vann Europa 17,5–10,5.


Text: Bo Steffensen • 2021-09-19
TournyttPadraig HarringtonRyder CupViktor HovlandWhistling Straits
Rulla till toppen