Det var ett tag sedan men nu leder Kristoffer Broberg en tävling igen. Bild: Getty Images

European Tour

Skadeförföljde Broberg i ensam ledning

Kristoffer Broberg satte banrekord – och leder Dutch Open

Text: Bo Steffensen • 2021-09-17

I november 2015 tog Kristoffer Broberg sin första Europatourseger när han spelade hem BMW Masters i Shanghai. Broberg slog Patrick Reed i särspel.
Efter den tävlingen var han rankad 67:a i världen och på väg att slå igenom ordentligt.
Men segern i Kina blev inte det där avstampet vidare uppåt, i stället hamnade Kristoffer Broberg i skadeträsket – i sex år.
Värst var det med höften, ryggen.
Det tog två år att lokalisera vad som var fel med höften. Smärtorna fortsatte, Broberg försökte sig på diverse comebacker då och då men fick hela tiden dra sig tillbaka igen. Det gick så långt att han började fundera på vad han skulle göra om han inte kunde spela professionellt, berättade han för Svensk Golf i samband med Scandinavian Mixed på Vallda i somras.
Så hittade en läkare i Göteborg lösningen. Benbitar opererades bort från lårbenet, tre gånger till och med, för att ge plats åt höftkulan.

2018 SPELADE Kristoffer Broberg en tävling på ET, fem 2019, fem 2020. I år är han uppe i 13, varav sex klarade kvalgränser. Han har kategori 17 (28 bästa från kvalskolan).
Och nu leder 35-åringen Dutch Open i nederländska Cromvoirt.

– Jag spelade riktigt bra i dag, började med tre raka birdies och min putter var stekhet. Jag har kämpat med skador hela året så det är gott att spela bra golf igen. Jag har varit hemma en månad nu och jag gick till optikern för mitt högra öga. De upptäckte en sak och nu har jag en kontaktlins där och det gör att jag kan se puttarna bra, sa Kristoffer Broberg till Europatouren.
Via åtta birdies, en bogey och resten par gick Kristoffer Broberg runt på 64 slag, sju under par och banrekord. Han är –12 totalt och ett slag före belgaren Thomas Detry och danske Marcus Helligkilde.

KVALGRÄNSEN stannade på –2. Där stannade också Jens Fahrbring och Rikard Karlberg. Peter Hanson (–5) och Anton Karlsson (-3) spelar också vidare i helgen.
Joel Sjöholm (–1), Robin Peterson (+1), Joakim Lagergren (+1), Niklas Lemke (+2), Philip Eriksson (+4) och Jesper Sandborg (+7) har däremot spelat färdigt.

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2021-09-17
TournyttDutch OpenEuropatourenEuropean TourKristoffer BrobergTournytt
Scroll to Top