Jon Rahm är tillbaka efter sjukdom. Foto: Getty Images

PGA Tour

Rahm tillbaka efter sjukdom – letar Ryder Cup-form

Inför veckans säsongsupptakt av PGA Tour var Jon Rahm sängliggande med magsjuka. Men någon större fara bör det inte vara.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-17

Jon Rahm tvingades att avstå från deltagande i onsdagens Pro-Am på grund av problem med magen. Turligt nog var det inte mer allvarligt än att han kunde ta sig ut på Silverado Resort under torsdagen för att spela första ronden av Fortinet Championship där det blev en 72-rond för spanjoren.

Rahm träffade endast sex fairways och missade fem greener samtidigt som hans putter inte fungerade som den skulle. Han själv förklarade det hela med att han kände sig stel i kroppen.
– Ja, jag var lite stel idag antagligen eftersom jag låg nedbäddad hela gårdagen. Mot slutet av ronden hade jag svårt att fokusera mentalt vilket inte är så konstigt då jag inte ätit något ordentligt sedan i tisdags morse.
– Det är vad det är. Jag mår i alla fall bra nu.

Jon Rahm gav alltså Padraig Harrington anledning att andas ut då han nu är frisk och kommer kunna hitta både styrka och energi för nästa veckas lagtävling mot USA. Världsettan har under året haft lite otur när det kommer till sjukdom. Tidigare i år har han vid två tillfällen tvingats sätta sig själv i karantän på grund av covid-19. Ena gången då han hade en sex slag stor ledning i Memorial Tournament. En gång när han skulle åka till Tokyo för OS.

72 slag på torsdagen innebar en delad 106:e plats, så det fanns helt klart en del att göra för Jon Rahm under fredagen om han skulle spela golf i helgen.
Det blev en 71:a. Jon Rahm missade därmed kvalgränsen med två slag.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-17
TournyttJon RahmPGA TourRyder Cup
Scroll to Top