Henrik Stenson och Annika Sörenstam ska vara värdar för Scandinavian Mixed även 2022. Då kommer tävlingen spelas på Halmstad Golfklubb. Foto: Getty Images

Klart: Här spelas Scandinavian Mixed 2022

Halmstad Golfklubb kommer sommaren 2022 vara värd för Europeas bästa damer och herrar.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-17 Uppdaterad 2021-09-17

Halmstad Golfklubb kommer att vara värd för Scandinavian Mixed 2022. Tävlingen, med Annika Sörenstam och Henrik Stenson som värdar, kommer att spelas 9–12 juni.

Tävlingen där damer och herrar spelar i samma startfält kommer åter att ha 78 spelare från European Tour och 78 från Ladies European Tour. Alla spelar om samma trofé och samma prispeng. I år, på Vallda G&CC utanför Kungsbacka, vann Jonathan Caldwell tävlingen.

Norra banan på Halmstad GK är som alla vet inte helt ovan med att vara värd för stora tävlingar. 2007 avgjordes Solheim Cup där.
– Jag ser fram emot nästa upplaga av Scandinavian Mixed och att få spela på Halmstad Golfklubb, en bana där Solheim Cup och ANNIKA Invitational Europe spelats. Jag vet redan nu att det kommer bli en bra vecka för alla involverade, säger Annika Sörenstam i ett pressmeddelande.
– Att ta damerna och herrarna till samma professionella tävling var en stor succé och vi lärde oss mycket från sommarens tävling. Henrik och jag vill ge vidare vår sport till en yngre generation i Sverige och vi längtar redan efter att ha supportrar på plats nästa år för att ta del av den speciella atmosfären.

Henrik Stenson:
– Det är härligt att vi kunnat ta Scandinavian Mixed till Halmstad nästa sommar. Jag har spelat ett antal juniortävlingar på banan men aldrig på den här nivån och jag tror den kommer bli en perfekt värd för European Tour och Ladies European Tour.
– Det var mycket roligt att vara värd för tävlingen med Annika i år men det som saknades var publiken som inte fick vara där. Vi ser båda fram emot att välkomna alla svenskar för ett större och bättre event i år.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-17
TournyttAnnika SörenstamEuropean TourHalmstad GKHenrik StensonLadies European TourTournytt
Rulla till toppen