Phil Mickelson har deltagit i en podcast där det, förstås, pratades om Ryder Cup. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Phil förklarar Europas Ryder Cup-framgång

Det finns två saker som Europa gjort bättre än USA de senaste åren. Och ingen av de två sakerna har egentligen handlat om själva golfspelandet.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-16 Uppdaterad 2021-09-16

Phil Mickelson kommer inte att vara en av de tolv amerikanska spelarna under årets Ryder Cup. Men amerikanen kommer att vara där som assisterande kapten.

Legendaren kommer förstås att axla huvudansvaret någon gång i framtiden men i veckan har han mer av en biroll i jakten på USA:s tredje seger i lagtävlingen på de senaste tio försöken.

Inför årets upplaga har han nu gjort en intervju där han bland annat förklarar vad Europa gjort bra. Vad vi på den här sidan Atlanten gjort för att vinna så många av de senaste matcherna. Mickelson sammanfattar det hela i ett ord: ”solidaritet”.
– Jag ser hur de hjälper varandra. De har en grund av solidaritet sinsemellan för att lyfta upp varandra. Jag ser hur de går tillsammans sida vid sida i fairways med en vision av solidaritet, eller vad man ska säga. Jag ser hur de hjälper varandra att få ut maximalt av varandra.

Detta samtidigt som Brooks Koepka i dagarna sagt att han inte gillar att spela lagmatcher och. Bryson DeChambeau fokuserar så mycket på long drive-VM att hans händer är förstörda. Det finns fortsatt saker att förbättra där för det amerikanska laget och Steve Stricker ska ha lagt stor vikt i förberedelserna för att skapa en lagsammanhållning tolv stjärnor emellan.

Phil Mickelson påpekar också en annan sak som Europa gjort bra de senaste matcherna. Europa har tagit sig an uppgiften med en plan.
– Jag ser hur de har en matchplan. Jag ser att de ha väldigt lite osäkerhet, alla vet när de ska spela och vem de ska spela med. Jag tror den typen av struktur gör det enklare, eller i alla fall tar bort en del nerver och ångest eftersom man vet vad som väntar. Det ger dig också en position att spela så bra som möjligt för att lyckas vinna i slutändan.

I samma intervju säger också Phil Mickelson att det amerikanska laget är på väg dit. Att man ändrar på saker strategiskt för att på så sätt ha samma fördel inför tävlingarna.
– Jag ser hur vi börjar göra så. Vi har gjort så och jag tror vi också kommer spela vår bästa golf i Ryder Cup-sammanhang framöver. Jag tror verkligen det.

Se (lyssna på) hela podcasten här:


Text: Jesper Johansson • 2021-09-16
TournyttPhil MickelsonRyder Cup
Rulla till toppen