Steve Stricker kommer att önska birdies. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Förvänta dig birdies under årets Ryder Cup

Whistling Straits kan vara ett tufft majortest om så önskas. Men till nästa veckas Ryder Cup kommer aggressivt spel vara nyckeln.

Text: • 2021-09-16 Uppdaterad 2021-09-16

Samtidigt som Bryson DeChambeaus händer är “helt förstörda” på grund av long drive-träning och Brooks Koepkas inställning till Ryder Cup ifrågasätts ska det amerikanska laget svetsas samman och arbeta för att vinna pokalen.

Det kommer inte bli helt enkelt men det finns en plan.
Steve Stricker sägs göra allt i sin makt för att få ihop laget och få USA:s stjärnor att spela för varandra. Under söndagen och måndagen var alla spelare utom Brooks Koepka på plats i Wisconsin för att spela in på Whistling Straits. Utöver det hade laget en avslappnad middag med kapten Stricker som värd.

Till maten kan vi bara anta vad som sades men om man lyssnar på Harris English, som debuterar i lagtävlingen, kommer det blå-vit-röda laget att komma till första tee som ett lag, snarare än som tolv individer.
– Vi alla förstår hur mycket det här betyder för Stricker, hur stort det är att ha tävlingen i sin hemstat. Jag tror du kommer att få se ett sammansvetsat lag som spelar för varandra och kan se tävlingen ur ett större perspektiv. Vi är alla med i samma lag, säger Harris English till Golf Channel.

Det är just det där med lagspel som varit ett bekymmer för amerikanska laget. Med tolv egoistiska världsstjärnor i laget har man inte fått ihop det på det sätt man vill och därför har man också haft stora problem i Ryder Cup. I de senaste nio tävlingarna har Europa vunnit sju gånger. Därför har kapten Stricker lagt vikten på lagsammanhållning lagom till årets tävling på Whistling Straits.
– Steve har inte pratat med oss som att vi är rookies. Han talar med hela laget som en enhet. Det finns mycket lagsammanhållning här och vi vill spela för varandra. Han förväntar sig att vi är redo att tävla. Han förväntar sig att alla ska vara redo att tävla från start, säger Xander Schauffele.

En annan del i planen för att USA ska ta hem tävlingen är att forma Whistling Straits till en typ av flygfält. Målet är att aggressivt spel ska gynnas.
– Det kommer vara en “snabb bana”. Vi gick igenom en hel del statistik och det visade sig att många hål vinns med ett par i foursome samtidigt som par inte räcker för att vinna i bästboll. Beroende på vädret kommer banan att spelas för man ska göra många birdies. Man kommer gynnas av aggressivt spel, säger Harris English.

English berättade också att det finns potentiella grupperingar som Steve Stricker ska gå efter. Men att ingenting är bestämt och antagligen inte kommer vara det förrän på onsdag nästa vecka – två dagar innan tävlingen.
Detta skiljer sig rejält mot hur Europa gör. Eller i alla fall tidigare har gjort. Paul McGinley, bland andra, meddelade till sina spelare flera veckor innan hur många matcher de skulle spela och med vem de skulle paras ihop.


Text: • 2021-09-16
TournyttHarris EnglishRyder CupSteve StrickerXander Schauffele
Scroll to Top