Brooks Koepka ser sig själv vinna 16 majors. Minst. Foto: Getty Images

Tournytt

Koepka tror sig vinna fler majors än både Tiger och Jack

Allt är kanske inte perfekt för Brooks Koepka just nu, med en nyligen uppslagen handledsskada. Men självförtroendet är det sannerligen inget fel på.

Text: • 2021-09-15 Uppdaterad 2021-09-15

Brooks Koepka har vunnit fyra majors. Han är en av golfens absoluta alfahanar. Han är bara 31 år och har under de senaste åren varit nära att vinna ännu fler majorsegrar.

Han själv säger också att han har mycket golf kvar i sig. Han tror sig också ha den kvalitet som krävs för att utmana de största genom tiderna.
– Som jag ser det kommer jag komma ikapp Tiger Woods och hans antal majors. Jag tror verkligen det. Jag ser inget som kan stoppa mig, säger Koepka i en intervju med Golf Digest.

Utöver Tiger Woods och hans 15 segrar ska också Jack Nicklaus och hans 18 vara i riskzonen.
– Jag är 31 år. Jag har 14 år kvar. Om jag. vinner en per år har jag fler segrar än Jack. Många misstolkar det som kaxighet men så är det inte. Det är bara vad jag tror. Om jag inte har den tron borde jag inte vara här ute och spela. Om du inte tror att du kan vinna, varför väljer du att pegga upp?

I intervjun pratar Brooks Koepka också om Ryder Cup och hur han har svårt att ändra sin mentala inställning från att vara egoist till att helt plötsligt vara en del av ett lag.
– Det är svårt. Det har funnits tider då jag tänkt att jag vunnit min match. Gjort mitt jobb. Vad mer vill man ha från mig? Jag vet hur man tar ansvar för varje slag man själv slår varje vecka. Nu slår någon annan ett dåligt slag och lämnar mig i en jobbig situation och jag vet att hålet är förlorat. Det är något nytt och något som gör att man måste ändra hur man tänker. Man går från en individuell sport till att nästa vecka vara en lagsport. Det är så långt ifrån mina normala rutiner, säger Koepka.

Läs hela intervjun här.


Text: • 2021-09-15
TournyttBrooks KoepkaJack NicklausPGA TourRyder CupTiger Woods
Scroll to Top