Bryson DeChambeau ligger i hårdträning. Men det är inte för Ryder Cup, utan long drive-VM som startar därefter. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Brysons udda uppladdning: ”Mina händer är helt förstörda”

Med lite mer än en vecka kvar till Ryder Cup kan man tro att spelarna som ska delta vilar för att orka med den höga anspänningen lagtävlingen innebär. Bryson DeChambeau väljer att göra precis tvärtom.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-15

USA är enligt bettingsidorna favorit till att vinna Ryder Cup på Whistling Straits nästa vecka. Med enorm talang i laget anser många att jänkarna ska ta hem tävlingen på ren skicklighet.

Men de gör det inte enkelt för sig. Så här med lite mer än en vecka tills det är dags för de första slagen att slås i Wisconsin delar spelare i amerikanska laget med sig av saker som kan skada den amerikanska truppens gemenskap och insats.

Vi kan väl börja med Brooks Koepka som i en intervju med Golf Digest sa så här:
– Det är svårt. Det har funnits tider då jag tänkt att jag vunnit min match. Gjort mitt jobb. Vad mer vill man ha från mig? Jag vet hur man tar ansvar för varje slag man själv slår varje vecka. Nu slår någon annan ett dåligt slag och lämnar mig i en jobbig situation och jag vet att hålet är förlorat. Det är något nytt och något som gör att man måste ändra hur man tänker. Man går från en individuell sport till att nästa vecka vara en lagsport. Det är så långt ifrån mina normala rutiner, säger Koepka.

En inställning som kanske lämnar lite att önska.

En annan spelare i det amerikanska laget, Bryson DeChambeau, försäkrar oss om att hans huvudfokus är tourgolfen. Men visst är det svårt att fundera på saken då han dagen efter lagtävlingen tar sig till Nevada för att delta i Long Drive-VM?

Amerikanen har nu i en intervju med Golf.com, som har ett samarbete med profilen, sagt att hans long drive-arbete slitit på kroppen och då främst händerna.
– Mina händer är helt förstörda. Folk förstår inte hur svårt long driving faktiskt är. I golf är det enda man kan göra för att mäta sig mot andra att se till nummer. Inte nödvändigtvis gå ut och spela golf, eftersom man kan träffa en sprinkler eller ha en otursstuds. I Flightscope kan man se sin bollhastighet. Och när man når en viss siffra, det är så speciellt. Det är som att en minigolfspelare skulle slå ett nytt rekord. Man jobbar för att hitta sin fulla potential och bryta ny mark.

Det är förstås mer än en vecka kvar till dess USA och Europa gör upp. Bryson DeChambeeaus händer hinner säkerligen läka. Men visst känns det som att fokus är på något annat än Ryder Cup för amerikanen? Kanske är de där oddsen lite felaktigt satta trots allt…


Text: Jesper Johansson • 2021-09-15
TournyttBryson DeChambeauRyder Cup
Scroll to Top