Will Zalatoris är Årets rookie på PGA Tour. Foto: Getty Images

PGA Tour

Zalatoris utsedd till “Årets rookie”

Världens 31:a högst rankade golfare, Will Zalatoris, har utsetts till årets rookie. Vilket kanske inte var helt förvånande...

Text: Jesper Johansson • 2021-09-14 Uppdaterad 2021-09-14

Det bör inte ha varit mycket till diskussion när priset för årets rookie skulle delas ut. Spelaren som lyckades vinna utmärkelsen var nämligen Will Zalatoris.

Amerikanen lyckades nämligen ta en plats på PGA Tour, trots att touren i princip var helt stängd för nya spelare att ta sig in. Korn Ferry Tour hade inget slutspel där kort delades ut. Därför tvingades Zalatoris ta en plats genom ett temporärt kort vilket han lyckades med efter att ha slutat delad sexa i US Open, delad åtta i Corales Puntacana Resort & Club Championship, delad femma i Shriners Hospitals for Children Open och avslutningensvis på en delad 16:e plats i Bermuda Championship.

Utmanaren till priset var sydafrikanen Garrick Higgo som lyckades vinna Palmetto Championship. En seger trots att han bara fick åtta starter på touren under säsongen.

Will Zalatoris blev den förste att vinna Arnold Palmer Award med ett temporärt medlemskap på touren sedan Charles Howell III lyckades med samma sak 2001. Och även om det kanske inte blev en seger är de här resultaten imponerande nog för att ha amerikanen som segrare: 14 topp-25-placeringar, inkluderat en andraplats i The Masters, topp-10 i PGA Championship och en 20:e plats i US Open. Han kunde inte kvalificera sig till FedEx Cup-slutspelet eftersom han var en temporär medlem men med 1 296 inspelade poäng hade han enkelt varit innanför topp 25 när grundserien avslutades.

På grund av covid-19 var det ont om rookies på PGA Tour under säsongen. Trots det var årets vinnare något alldeles extra.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-14
TournyttPGA TourTournyttWill Zalatoris
Scroll to Top