Patrick Cantlay vann Jack Nicklaus Award efter en fin säsong. Foto: Getty Images

Tournytt

Cantlay Årets spelare – framröstad av spelarna

Patrick Cantlay tar hem ytterligare en seger 2021. Den här gången genom en omröstning bland hans kollegor.

Text: • 2021-09-14

Patrick Cantlay har röstats fram som årets spelare efter att framför allt ha vunnit FedEx Cup.

Totalt hade amerikanen fyra segrar och sominerade under slutspelet med segrar i BMW Championship och Tour Championship för att därmed också säkra säsongslånga tävlingen. Trots det var inte känslan att han var storfavorit att vinna. Tvärtom ansåg många att han var lite av en underdog gällande vem som skulle ta hem Jack Nicklaus Award, som det heter.

Spelaren som många trodde skulle vinna den fina utmärkelsen var Jon Rahm. Spanjoren lyckades visserligen “bara” vinna US Open. Men med topp-10-placeringar i samtliga majors, delad förstaplats i tourfinalen om inte Cantlay hade haft försprånget som finns i slutspelet.

Han skulle också högst troligt ha vunnit Memorial Tournament då han ledde med sex slag inför söndagen och tvingades lämna med ett positivt covid-19-resultat. Istället vann Patrick Cantlay.

Priset röstas fram av de spelare som är medlemmar på PGA Tour och som har deltagit i minst 15 FedExCup-tävlingar under säsongen. Touren går inte ut med vem som kom tvåa men de nämnde spelare som Bryson DeChambeau, Harris English, Collin Morikawa och Jon Rahm som de närmast att ta hem prestigefyllda utmärkelsen.

Tidigare i september presenterade PGA of America sin egen utmärkelse för årets spelare. Då vann Jon Rahm. Det priset delas dock inte ut baserat på en omröstning utan snarare statistik.


Text: • 2021-09-14
TournyttPatrick CantlayPGA Tour
Scroll to Top