Billy Horschel har ofta dålig timing gällande sina segrar... Foto: Getty Images

Ryder Cup

Horschel vann efter att USA:s Ryder Cup-lag tagits ut – igen

Billy Horschel har dålig timing på sina segrar under Ryder Cup-år. Både 2014 och nu, 2021, vinner han efter att amerikanska laget tagits ut.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-13

Billy Horschel lyckades vinna BMW PGA Championship – veckan efter att de hetaste spelarna från USA togs ut till Ryder Cup. Horschel själv var inte en av de sex lyckliga att få vara en del av USA:s Ryder Cup-lag på Whistling Straits men kanske var det just det som gjorde att han vann, att han hade lite extra glöd på Wentworth.
– Jag var lite besviken att jag inte fick samtalet. Jag trodde kanske inte att jag skulle få ett samtal för att få höra att jag skulle vara med i laget. Men jag blev lite besviken över att inte ens få samtalet med informationen att jag inte skulle få vara med. Jag trodde jag i alla fall skulle få det samtalet. Så det gav mig lite mer motivation i veckan, sa amerikanen efter segern på European Tour.

Horschel vann WGC-Dell Technologies Match Play i mars men slutade “bara” på plats 17 på Ryder Cup-poänglistan. De sex främsta tog automatiskt en plats och Steve Stricker valde ytterligare sex.
För Billy Horschel är det, tyvärr, inget nytt att spela bra efter att Ryder Cup-laget tagits ut. 2014 fick amerikanen veta att han inte hade en plats i laget och gick därefter och vann två slutspelstävlingar för att till slut vinna hela FedEx Cup. Efter detta ändrade USA:s lag så att man tog ut laget efter att slutspelet var avklarat. I år togs laget ut på onsdagen, dagen innan Billy Horschel inledde veckans tävling som han alltså vann.
– Det suger att inte bli uttagen. Jag spelade inte jämnbra nog och bra nog efter att jag vann match-tävlingen för att ta en automatisk plats.

Men det är faktiskt inte helt omöjligt att Billy Horschel spelar i Ryder Cup. Brooks Koepka, som är klar för tävlingen, tvingades nämligen avbryta Tour Championship med en handledsskada. Kanske kan det vara så att Horschel får det där samtalet från Stricker om det skulle vara så att Koepka inte kommer till spel…


Text: Jesper Johansson • 2021-09-13
TournyttBilly HorschelRyder CupSteve StrickerTournytt
Scroll to Top