USA:s Ryder Cup-kapten Steve Stricker lämnar inget åt slumpen. Bild: Getty Images

Ryder Cup

Europas lag inte klart – USA:s åker på läger

Samtidigt som det avgörs vilka spelare som ska vara med i det europeiska Ryder Cup-laget gör det amerikanska laget studiebesök på Whistling Straits.

Text: Bo Steffensen • 2021-09-12


Med två veckor kvar till Ryder Cup (24–26 september) samlar USA:s Ryder Cup-kapten Steve Stricker spelare och caddies för två dagars träning, söndag och måndag. På Whistling Straits.
– Mitt mantra från dag ett har varit att vi ska vara bättre förberedda än det europeiska laget. För mig har det varit så under hela min karriär, just att försöka förbereda mig så bra jag kan inför tävlingar. Så vi lägger in så mycket träning som vi kan och kanske kan vi ta bort lite av stressen inför Ryder Cup-veckan genom att göra jobbet nu och kanske få lite mer vila under spelveckan, säger Steve Stricker till Golf Channel.

WHISTLING Straits stod värd för PGA Championships 2004, 2010 och 2015. Spelare som Dustin Johnson, Brooks Koepka och Jordan Spieth har spelat banan tidigare men majoriteten av det amerikanska laget har inte gjort det.
2018 vann Europa med 17,5–10,5 på Golf National i Paris. En bana som ingår i Europatourprogrammet som de europeiska spelarna var väl bekanta med.
– De körde över oss i Paris eftersom vi inte hade tillräckligt många träningsrundor på banan. De kände till banan bättre. Nu ska vi fokusera på att bryta ner Whistling Straits under de kommande veckorna tills vi når samma läge, säger Steve Stricker.
Den amerikanska kaptenen tror att den här typen av ”läger” saknar motstycke vad gäller hur många spelare som är med. Tidigare kaptener har också organiserat scoutresor men inte så här stora eller så här nära en match.

USA:s Ryder Cup-lag:

Collin Morikawa
Dustin Johnson
Bryson DeChambeau
Brooks Koepka
Justin Thomas
Patrick Cantlay
Daniel Berger
Harris English
Tony Finau
Xander Schauffele
Jordan Spieth
Scottie Scheffler


Text: Bo Steffensen • 2021-09-12
TournyttRyder CupSteve StrickerWhistling Straits
Scroll to Top