Lee Westwood och Graeme McDowell var båda vicekaptener under Ryder Cup 2018.

Ryder Cup

Westwood och McDowell kritiska mot upplägget

Det är mycket som står på spel i BMW PGA Championship. För mycket, tycker Lee Westwood och Graeme McDowell.

Text: Bo Steffensen • 2021-09-11 Uppdaterad 2021-09-11

BMW PGA Championship på Wentworth är den sista tävlingen att kvalificera sig till Europas Ryder Cup-lag.
Lee Westwood, inne i laget när tävling började men med en liten risk att tappa sin plats, och Graeme McDowell, vicekapten åt Padraig Harrington, menar att stressnivån för de spelare som har en möjlighet att spela i sig in eller få ett wild card är på tok för hög.
Det är bara tolv dagar mellan BMW PGA Championship, Europatourens flaggskeppstävling, och Ryder Cup.
– Jag är här för att försöka vinna BMW PGA Championship och på söndag kväll, om man är inne i laget, så börjar man tänka på Ryder Cup. Men det sätt vi satt upp kvalificeringen på den här gången så är det för många variabler, säger Lee Westwood som spelat tio Ryder Cup.
Bland annat räknas alla spelade poäng dubbelt.
– Jämfört med allt annat vi gjort under säsongen är den här tävlingen för betydelsefull, för tungt laddad. Det är något man kan se över i framtiden. En del av killarna som dyker upp här borde inte spela den här tävlingen just nu, med tanke på hur Ryder Cup är. De behöver inte detta två veckor före. Ryder Cup kommer att bli slitsamt för några och ma vill gärna komma dit fräsch, säger Lee Westwood till Golf Digest.

GRAEME McDowell håller med.
– Jag är inte säker på att jag hade velat ha så många variabler om jag varit kapten. Jag är inte säker på att jag hade velat ha så många frågetecken två veckor före matchen. Själkvlart är det fantastiskt för Wentworth och BMW PGA Championship men jag skulle ha velat ha åtta eller nio killar klara nu och sedan ta kaptensvalet efter denna veckan. Men visst, detta är spännande, säger han.
McDowell är vicekapten tillsammans med Martin Kaymer, Luke Donald och Robert Karlsson. De och kapten Harrington skulle träffas under fredagskvällen.
– Jag tror att Padraig ville ha ett snabbt möte bara för att stämma av halvvägs in i tävlingen. Men allt vi kommer att göra är detsamma som alla andra gör. Allt vi har är om, men och kanske, säger Graeme McDowell.
Padraig Harrington har tidigare antytt att två av de tre kaptensvalen kommer att gå till Ian Poulter och Sergio Garcia.


Text: Bo Steffensen • 2021-09-11
TournyttBMW PGA ChampionshipGraeme McDowellLee WestwoodRyder CupTournytt
Rulla till toppen