Patrick Reed lär inte längre vara först på den amerikanska listan av reserver för Ryder Cup. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Reed gillade tweets negativa mot Stricker

Välkommen till sandlådan! Patrick Reeds Twitterkonto gillade negativa tweets om Steve Strickers arbete som Ryder Cup-kapten efter att spelaren inte valdes in i laget.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-10 Uppdaterad 2021-09-10

Steve Stricker färdigställde i veckan sin tolv man stora Ryder Cup-trupp. Detta genom att presentera sina sex kaptensval. Ingen av de var Patrick Reed, en av få amerikanska spelare som har ett plusresultat i jämförelsen mellan segrar och förluster.

Beslutet var inte helt lätt för Steve Stricker att ta. Han själv berättade att han låg sömnlös över just det beslutet. På sociala medier var det också många som klagade på kapten Stricker då det finns de som tycker att “Captain America” borde vara med i laget.

I tweets från okända amerikaner kunde man läsa att Stricker var feg som inte tog ut Reed. Andra var än hårdare och tyckte att han skulle avgå då han lämnat Patrick Reed utanför laget.
Nu till det intressanta: Patrick Reeds officiella Twitter-konto “gillade” flera av de här tweetsen. Fler än ett dussin Stricker-kritiska tweets belönades med ett gillande från stjärnan eller vem det nu är som driver twitterkontot.

Sedan dess har gilla-markeringarna sanerats men dessförinnan fanns förstås skärmdumpar för att visa vad det var Patrick Reed hade gillat i sociala medier.

Patrick Reeds gillade tweets har förstås inte gått obemärkt förbi för Steve Stricker och med tanke på hans uttalanden om hur nära det var att Patrick Reed tog en plats i laget kan man tycka det var något otaktiskt av “Captain America”. Så sent som i lördags drog sig Brooks Koepka ur Tour Championship med en handledsskada. Om han skulle behöva ersättas hade Steve Stricker tvingats välja en ny spelare in i laget.

Känslan är väl att det inte längre är Patrick Reed som är högst på den listan.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-10
TournyttPatrick ReedRyder CupSteve Stricker
Scroll to Top