Alex Norén har fått en okej start trots att han gjorde tre raka bogeys sista nio. Foto: Getty Images

European Tour

Okej start av Norén och Stenson

Efter 18 spelade hål är Henrik Stenson och Alex Norén bra med i veckans tävling. Men det är en bit upp till ledaren.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-09 Uppdaterad 2021-09-10

Bra men inte wow. Så kan man väl sammanfatta både Alex Noréns och Henrik Stensons första varv av veckans BMW PGA Championship. I jakten på en Ryder Cup-plats behöver de prestera i veckan och efter 18 spelade hål är de båda bra med, även om de är en bit bakom ledande Kiradech Aphibarnrat och Christiaan Bezuidenhout.

Alex Norén inledde med två par och följde därefter upp det med två birdies. Med fem raka par var han två under par efter halva öppningsronden på Wentworth.
Ett par på hål 10 följdes upp av birdies på hål 11 och 12 vilket gjorde att han närmade sig toppen av ledartavlan. Därefter hoppade han på ett tåg vid stationen. Tyvärr ett bogeytåg vars slutstation var först på hål 15. Med två par och en birdie som avslutning fick högst rankade svensken till slut signera ett scorekort innehållandes 70 slag. I skrivande stund innebär det en delad 20:e plats, sex slag bakom ledande thailändaren och sydafrikanen.

Henrik Stenson då. En bogey på hål 1 följdes upp av tre birdies kommande fyra hålen. Men med två bogeys därefter var han “bara” på par efter nio spelade hål.
Därefter kom Stenson igång något då han gjorde birdies på hål 11 och 12. Därifrån blev det idel par fram till hål 15 där det tyvärr för svensken blev en bogey. Till slut blev det en 69-rond för Stenson efter en birdies på hål 17 och 18, vilket i sin tur innebär en delad elfteplats.

Av de spelare som är på jakt efter en av de där sista Ryder Cup-platserna är det Justin Rose som fått den bästa starten. Med en bogeyfri 67-rond är engelsmannen delad femma.

Bästa svenskar efter 18 spelade hål är Alexander Björk tillsammans med Henrik Stenson. En inledande 69-rond, tre under par, innebär att smålänningen är delad elva.

Klicka här för att se en aktuell ledartavla.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-09
TournyttAlex NorénEuropean TourHenrik StensonRyder Cup
Scroll to Top