USA:s lag är spikat. Foto: Getty Images

Ryder Cup

USA:s Ryder Cup-lag spikat

Steve Stricker gick på relativt säkra kort smatidigt som några debutanter i det amerikanska laget nu är klara för Ryder Cup på Whistling Straits.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-08 Uppdaterad 2021-09-08

Steve Stricker har nu valt vilka sex spelare som får följa med de sex som kvalat in på egen maskin. USA:s Ryder Cup-lag är nu spikat.

Vollin Morikawa, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Justin Thomas och Patrick Cantlay hade redan tagit plats via de inspelade poängen. Nu är det klart att det amerikanska laget fylls på med Tony Finau, Xander Schauffele, Jordan Spieth, Harris English, Daniel Berger och Scottie Scheffler.

Av de sex namnen var fyra av dem inte speciellt överraskande. Finau, Spieth, Schauffle och English var alla högt rankade på poänglistan. Men efter de fyra som många hade tippat skulle ta en plats i det amerikanska laget var det svårare att veta vilka som skulle bli valda av Steve Stricker.

Daniel Berger var den spelare som samlade in tolfte mest poäng och amerikanen hade 14 topp-25-platser under säsongen. Han slutade delad elva i Tour Championship i helgen.

Scottie Scheffler var på plats 14 på rankinglistan, vilket gör honom till den största överraskningen. Men med tio topp-10-placeringar och 16 topp-25 på 29 starter – ja, då har vi en spelare som är riktigt bra och kommer från ett starkt år. Dessutom är han den spelare som gör sjunde flest birdies på PGA Tour, vilket förstås är en bra egenskap i matchspel.

Men med valet av Scheffler får inte den spelare som hade samlat in elfte flest poäng delta. Patrick Reed, som varit urstark i Ryder Cup-sammanhang, kommer inte att resa till Wisconsin. Kanske har det med hans sjukdom att göra. Kanske har det med hans personliga relationer till många av spelarna. Eller så är det en kombination av de båda.

Här är det amerikanska laget

KaptenSteve Stricker
Kvalat via poängCollin Morikawa
Dustin Johnson
Bryson DeChambeau
Brooks Koepka
Justin Thomas
Patrick Cantlay
KaptensvalJordan Spieth
Daniel Berger
Harris English
Scottie Scheffler
Xander Schauffele
Tony Finau

Text: Jesper Johansson • 2021-09-08
TournyttDaniel BergerHarris EnglishJordan SpiethRyder CupScottie SchefflerTony FinauTournyttXander Schauffele
Scroll to Top