Ryder Cup-pokalen ska snart vara i händelsenas centrum. Och USA gör allt för att vinna tillbaka den. Foto: Getty Images

Ryder Cup

USA:s Ryder Cup-lag åker på scoutresa

Trots att bara sex spelare formellt är klara för årets Ryder Cup ska det i helgen befinna sig minst tio världsstjärnor på Whistling Straits för att spela in sig på kommande tävlingsbanan.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-08

Enligt Golfweek har de amerikanska spelarna, klara för Whistling Straits och Ryder Cup, inte ledigt i helgen. Detta trots att golfsäsongen är över.

Nej, USA:s assisterande kapten – Davis Love III – säger att vila är något spelarna får göra sen. Steve Stricker och upp till 10 spelare ska befinna sig på Whistling Straits för två dagars träning på Ryder Cup-banan.

Målet är att man ska få spelarna att bli lite mer bekväma med banan där PGA Championship spelats 2004, 2010 och 2015. Flera av spelarna i laget har trots att tävlingarna spelats där, aldrig varit på platsen. Bryson DeChambeau och Collin Morikawa för att nämna två.

När Ryder Cup senast spelades, 2018, var Le Golf National spelplatsen. Banan utanför Paris hade en viktig roll i den överkärning Europa bjöd på, när de vann med hela sju poäng.
– De hade övertaget eftersom vi inte hade spelat tillräckligt med övningsvarv på Le Golf National. Motståndarna kunde banan betydligt bättre. Vi ska fokusera på att bryta ner banan de kommande veckorna fram tills vi är där. Det är viktigt för oss att få så mycket kunskap som möjligt och föra det vidare till spelarna som inte varit där ännu, säger Davis Love.

Idag, onsdag, ska Steve Stricker meddela vilka hans sex kaptensval är för Ryder Cup som spelas senare i september.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-08
TournyttDavis Love IIIRyder CupWhistling Straits