Leona Maguire hade all anledning att fira under måndagskvällen. Foto: Getty Images

Solheim Cup

Maguire dominerade som rookie

2017 var det Celine Boutier som dominerade som förstagångsspelare. Den här gången var det Leona Maguire som briljerade.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-07 Uppdaterad 2021-09-07

Leona Maguire klev in i Solheim Cup-veckan som en rookie. Som en spelare svår att sia om. Hon lämnade som en vinnare. Inte bara av lagtävlingen, utan också på ett individuellt plan.

Irländskan, den första från hennes land att delta, inledde med att spela foursome tillsammans med Mel Reid. De lyckades, på 18:e hålet, vinna sin match mot systrarna Jessica och Nelly Korda.
Därefter var det dags för eftermiddagens bästboll. Irländskan spelade den matchen tillsammans med Georgia Hall. De båda mötte Yealimi Noh och Brittany Altomare och även den här gången gick matchen till sista hålet. Och precis som på förmiddagen gick matchen Europas väg.

En helt okej start på sin Solheim Cup-karriär. 26-åringen hade alltså tagit två poäng av två möjliga på bortaplan i Solheim Cup. Det var också bara början på hennes egen prestation. På söndagen var det åter foursome på förmiddagsschemat.

Leona Maguire spelade återigen med Mel Reid. Den här gången mötte de Nelly Korda och Ally Ewing. Den här gången blev det också en stensäker seger, 5&4.
På söndagseftermiddagen var det åter dags för bästboll och kanske var det energin som tog slut. Eller att irländskan helt plötsligt kände medlidande med det amerikanska laget. För tillsammans med Mel Reid blev det ”bara” en delning mot Jennifer Kupcho och Lizette Salas.

Inför söndagens avslutande singlar hade Leona Maguire alltså tagit 3,5 av 4 möjliga poäng. I sin debut i Solheim Cup. Dagen efter lottades hon att spela mot Jennifer Kupcho, som också debuterade i tävlingen men då i USA:S lag förstås.
Förhandssnacket gjorde gällande att Maguire skulle pulverisera sin motståndare med hänsyn till hennes fina form. Precis så blev det och efter sex spelade hål var europeiska spelaren fyra upp.

Tweets likt denna användes för att beskriva vad det var som pågick där på Inverness:


Till slut lyckade Maguire vinna med 5&4. Efteråt var hon förstås nöjd med sin insats.
– Jag försökte bara få en så bra start som möjligt. Jag gjorde en eagle på hål 2 vilket förstås är tillräckligt. Jag spelade riktigt stabilt. Jag gjorde en birdie på hål 6, vilket är ett hål jag spelat dåligt på hela veckan. Jag ville sätta press på Jennifer (Kupcho) direkt från start. Hon är en fenomenal spelare och vi har spelat många gånger mot varandra genom åren. Så jag visste att mitt främsta spel skulle krävas och turligt nog hade jag fortfarande lite energi kvar i benen och lyckades ta det hela i mål.
– Jag har haft ett fantastiskt år sedan juni egentligen. Jag har försökt att bibehålla formen och min caddie har varit till stor hjälp. Han var en stor del av den den här veckans framgång, han höll mig lugn, höll mig fokuserad, gjorde att jag slog rätt slag vid rätt tidpunkt. Och så hade jag två fenomenala partners i Mel (Reid) och Georgia (Hall). De lät mig spela mitt spel och jag är bara så himla stolt, sa Maguire.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-07
TournyttLeona MaguireSolheim Cup
Rulla till toppen