Gävle lyckades vinna efter extrahål och därmed ta sig till final. Foto: Göran Söderqvist

Golfsverige

Finallagen klara i JSM Klubblag

Fyra lag är klara för finalen på Kristianstads GK i november.

Text: Svensk Golf • 2021-09-07 Uppdaterad 2021-09-07

Landeryd, Delsjö, Ringnenäs och till slut även Gävle är efter slutspelet på Abbekås Golfklubb klara för final i JSM Klubblag 2021. JSM Klubblag är tävlingen där spelare ofta får slå slag som är viktiga inte bara för dem själva utan för deras lagkompisar, coacher och för klubben. 

Dagen innan den avgörande matchen intervjuades Gävles coach Marcus Norgren i KlubbTV:
– JSM Klubblag är viktigt för oss det är en möjlighet för mig som ledare och vårt tränarteam att få se spelarna på banan. Vi får se hur de funkar i pressade situationer och det i ger oss möjlighet att ge dem feedback på korts sikt över deras spel och på lång sikt kan vi se vart vi är på väg jämfört med de bästa klubbarna i Sverige.

Marcus och alla andra fick verkligen se spelare i pressande situationer när matchen mellan Gävle och Kungsbacka om en plats i finalen gick till extrahål i den sista matchen, den valfria singeln. 

Edit Hertzman var tre ned med tre hål att spela, då gör hon birdie-birdie-birdie för att ta både sin match och hela lagmatchen till extrahål. Hon avgör på det 20:e hålet via ännu en birdie och Gävles juniorer kan boka resa till Åhus i november.

Landeryd är titelförsvarare i JSM Klubblag och de får möjlighet att försvara guldet på Kristianstads Golfklubb i Åhus 1-3 november. Delsjö, Ringenäs och Gävle utmanar.

Resultat   
Landeryd – Lidingö 3,5-1,5
Gävle – Kungsbacka 3-2
Delsjö – Abbekås 4-1
Ringenäs – Lidköping 4-1


Text: Svensk Golf • 2021-09-07
TournyttDelsjö GKGävle GKJSMLanderyds GKRingenäs GK
Rulla till toppen