De danska supertvillingarna Rasmus och Nicolai Højgaard har nu vunnit två veckor i rad på Europatouren // Foto: Getty Images

Supertvillingar

Højgaard den yngre skrev historia i Rom

De danska 20-åriga tvillingarna blev första bröder att vinna två veckor i rad på ET.

Text: Martin Strömberg • 2021-09-06 Uppdaterad 2021-09-06

De två danska tvilingarna Rasmus och Nicolai Højgaard har verkligen exploderat in på Europatouren med dunder och brak.

De är födda 2001, är alltså 20 år gamla, och igår var det några minuter yngre brodern Nicolais tur att bli en ET-segrare när Italian Open avgjordes.

Storebror Rasmus har sedan tidigare tre segrar och vann så sent som förra veckan i Schweiz. Detta är första gången i Europatourens historia som två bröder vinner tävlingar veckorna efter varandra.

– Den här segern betyder massor för mig. Jag har kämpat på och sett Rasmus vinna vilket har gett mig motivation och ännu större vilja att lyckas jag också. Det var inspirerande att se Rasmus ute i publiken på slutet, förklarade en samlad Nicolai Højgaard efter segern på Marco Simone Golf & Country Club, banan där Ryder Cup ska spelas om två år.

Højgaard den yngre hade en ganska tuff dag sista ronden och blandade superslag med rejäla missar. I slutänden behövde han en birdie på sista hålet för att vinna och som en av de mest långslående på touren var det inga problem för honom att notera en fyra på par-femman nerför. Det räckte med en parrond sista dagen och segermarginalen till delade tvåorna Adrian Meronk från Polen och engelsmannen Tommy Fleetwood blev ett slag.

– Det är faktiskt inte lätt att göra många birdies när man vet att man leder men målet hela dagen var att kämpa på och veta att alla får problem förr eller senare. Jag hann inte spela in sista nio hålen inför tävlingen och var sista man in i fältet och det känns galet att jag står här med segern nu.

Henrik Stenson gjorde ännu en stabil tävling i jakten på en plats i Ryder Cup. Han slutade på delad 15;e plats, sex slag bakom Nicolai Højgaard, efter en avlutande rond på 69 slag (-2).Stenson avancerade fem placeringar på Race to Dubai till en 74:e plats. Han klättrade också sex placeringar på världsrankingen, från plats 143 till 137.

Slutställning, Italian Open


Text: Martin Strömberg • 2021-09-06
TournyttAdrian MeronkEuropean TourHenrik StensonItalian OpenNicolai HöjgaardRasmus HøjgaardTommy FleetwoodTournytt
Rulla till toppen