Mycket talar för att avslutningen av Tour Championship blir en uppgörelse mellan Patrick Cantlay och Jon Rahm // Foto: Getty Images

Cantlay: ”Jag spelar inte för pengarna”

Kan plocka hem 128 miljoner kronor vid seger i Tour Championship.

Text: • 2021-09-05 Uppdaterad 2021-09-05

Amerikanen Patrick Cantlay vann andra tävlingen i FedEx Cup-slutspelet, BMW Championship, efter en mäktig särspelsbatalj över sex hål mot Bryson DeChambeau.

Det innebar att Cantlay startade i ledning på tio under par i det något märkliga formatet som man satt upp i Tour Championship, och den ledningen håller han också efter tre ronder.

Cantlay sänkte en åttametersputt på 18:e hålet på East Lake för att ta sig till 20 under par och han leder med två slag före spanjoren Jon Rahm. Ytterligare tre slag längre ner på 15 under par finns trean Justin Thomas och det mesta talar för att det är någon av dessa tre som tar hem titeln och de 15 miljoner dollar, motsvarande cirka 128 miljoner svenska kronor, som segern i FedEx Cup ger. Plus prissumman i själva finalen.

– Det är den inre drivkraften att vinna titlar som ger mig energi och de yttre faktorerna påverkar mig inte i någon större utsträckning. Jag ligger bra till och känslan kommer förmodligen att vara densamma som andra gånger då jag haft segerchans under en söndag. Jag spelar inte för pengarnas skull utan för att vinna tävlingen, sa Cantlay efter tredje ronden.

Thomas hade chansen att krympa avståndet på sista hålet men efter ett missat utslag följt av en slarvig treputt fick han nöja sig med 65 slag, dagens bästa score tillsammans med Abraham Ancer. Thomas har inte gett upp hoppet om en andra seger i FedEx Cup men han inser att det kommer att behövas något speciellt.

– Jon har spelat löjligt bra under en lång period nu och Patrick likaså. De har inte vacklat hittills och jag kan inte räkna med att de kommer att spela dåligt utan jag måste gör mitt jobb och kämpa på, sa Thomas.

Norrmannen Viktor Hovland gör en kanonsäsong och han delar sjundeplatsen i Tour Championship inför sista ronden på nio under par, elva slag bakom Cantlay.

Ledartavlan Tour Championship


Text: • 2021-09-05
TournyttJon RahmJustin ThomasPatrick CantlayPGA TourTourfinalen FedEx-cupTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen