Anna Nordqvist får anföra det europeiska laget i årets Solheim Cup då hon spelar i den första foursomematchen tillsammans med finländskan Matilda Castren // Foto: Getty Images

Solheim Cup

Nordqvist leder Europa ut i Solheim Cup

Så här spelas foursomematcherna under lördagsmorgonen.

Text: Martin Strömberg • 2021-09-04 Uppdaterad 2021-09-04

Idag inleds Solheim Cup på Inverness Club i Ohio, USA.

Och det blir svensk medverkan direkt.

Nyblivna Women´s Open-segraren Anna Nordqvist inleder hela Solheim tillsammans med finländskan Matilda Castren då de möter amerikanskorna Danielle Kang och Austin Ernst i första foursomematchen på morgonen lokal tid.

– Anna har kvar segerkänslan från The Open, är full av självförtroende och vi ville att hon skulle leda laget. Matilda har gjort en kanonsäsong och har vunnit på båda tourerna och det är ett starkt par som får inleda, förklarar Europas kapten, Catriona Matthew.

Nordqvist är den spelare i det europeiska laget som har klart mest erfarenhet av Solheim Cup-spel och årets upplaga innebär hennes sjunde framträdande. Svenskan har spelat elva foursomematcher tidigare och vunnit sex av dem.

Nordqvist och Castren följs sedan av succéparet från Gleneagles 2019, engelskan Georgia Hall tillsammans med fransyskan Celine Boutier, som möter Ally Ewing och Megan Khang från USA.

I tredje matchen får de amerikanska supersystrarna Nelly och Jessica Korda ses som favoriter mot engelska Mel Reid tillsammans med den irländska rookien Leona Maguire. Den inledande foursomesejouren avslutas sedan av danska Emily Kristine Pedersen tillsammans med Charley Hull som möter amerikanskorna Lexi Thompson och Brittany Altomare.

Den andra svenskan i laget, Madelene Sagström får därmed vänta på sin första start i årets match. På eftermiddagen spelas fyrboll-bästboll och kanske blir det ett helsvenskt lag där.

Så här spelas lördagens foursomematcher:

13.35: Anna Nordqvist och Matilda Castren (EUR) mot Danielle Kang och Austin Ernst (USA)

13.47: Celine Boutier och Georgia Hall (EUR) mot Ally Ewing och Megan Khang (USA)

13.59: Mel Reid och Leona Maguire (EUR) mot Nelly Korda och Jessica Korda (USA)

14.11: Charley Hull och Emily Kristine Pedersen (EUR) mot Lexi Thompson och Brittany Altomare (USA) 

Och här följer ni resultaten

Sändningstider, Solheim Cup


Text: Martin Strömberg • 2021-09-04
TournyttAnna NordqvistAustin ErnstCeline BoutierDanielle KangGeorgia HallInverness ClubLeona MaguireMadelene SagströmMatilda CastrenMel ReidSolheim Cup
Rulla till toppen