Trots en majorseger under året får Phil Mickelson nöja sig med jobbet som vicekapten under årets Ryder Cup // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Mickelsons svit bruten

Får nöja sig med en roll vid sidan av spelet på Whistling Straits.

Text: Martin Strömberg • 2021-09-04 Uppdaterad 2021-09-04

Phil Mickelson har spelat i tolv raka Ryder Cup mellan 1995 och 2018.

Nu står det klart att han kommer att medverka även under årets match på Whistling Straits 24-26 september – men inte som spelare – Steve Stricker har istället meddelat att Mickelson blir en av hans vicekaptener.

Efter Mickelsons imponerande seger i PGA Championship på Kiawah Island seglade han upp som en högst möjlig kandidat till ett av Strickers wildcards, men efter majorsegern har formen varit skral för “Lefty” och han tvingas nu acceptera en annorlunda roll, en roll som han sagt sig kunna uppskatta kanske lika mycket.

– Jag älskar att vara en del av Ryder Cup i vilken form det än må bli, sa Mickelson under förra veckans BMW Championship.

Men efter att han missade att kvalificera sig för Tour Championship står det alltså klart att hans 47 spelade matcher inte blir fler den här gången i varje fall.

Övriga vicekaptener som Stricker valt till det amerikanska laget är Fred Couples, Davis Love III, Jim Furyk och Zach Johnson.

Stricker har sex wild cards att utse och kommer att offentliggöra hela sitt lag nästa onsdag efter Tour Championship som spelas den här veckan.


Text: Martin Strömberg • 2021-09-04
TournyttFred CouplesJim FurykPhil MickelsonRyder CupSteve StrickerTournyttZach Johnson
Scroll to Top